Den mest alvorlige form for hypothyroidisme hos seksuelt modne mennesker er myxedema, i barndommen - kretinisme.

Hvad er hypothyroidisme?

Skjoldbruskkirtel - et vigtigt led i det endokrine system, resultatet af aktiviteten - syntese af iodholdig skjoldbruskkirtelhormoner thyroxin og triiodthyronin, og udveksling af calcium-regulerende hormon calcitonin. Normal drift af skjoldbruskkirtlen er afgørende for normal funktion af hjertet, hjernen, muskler, reproduktive system, der understøtter stofskiftet.

Balancen af ​​skjoldbruskkirtelhormoner er nødvendig for kroppen at:

  • iltoptagelse af celler,
  • dannelse af protein (materiale til nye celler)
  • stimulering af opdeling af fedtceller,
  • stabilitet af reproduktiv funktion,
  • dannelsen af ​​et sundt nervesystem,
  • dannelsen af ​​tænkning evner,
  • forbedre udslip af varme ved kroppen osv.

I denne liste, ikke alle kroppens funktioner, hvis arbejde er påvirket af skjoldbruskkirtelhormoner. Men han viser også overbevisende, at når der mangler hormoner, opstår deres overtrædelse.

Balancen af ​​skjoldbruskkirtelhormoner sikrer den fulde udvikling af kroppen.

Hvordan dannes hormoner?

Det spiller en vigtig rolle hormon thyroxin (T4), hvis dannelse kræver ugentlige Jod standarder (ca. trænge ind i organismen af ​​iodholdige Stofbetegnelse falder i fordøjelseskanalen, jod absorberes i blodet fra blodet -. I thyreoideaceller, og den sidste - syntetiserede T4 hormon ( sats 0 -. 22 0 nmol / l fri T4), triiodothyronin (T3) er dannet af en del af T4 nedenfor (regel 2, 6 -. 5, 7 nmol / l fri T3) Blodstrømmen bærer thyreoideahormon i hele kroppen.

Skjoldbruskkirtlen styres af hormonet i hypofysen - thyroidea-stimulerende hormon (TSH). Afvigelse T4 generering af en fejl medfører en forøgelse eller reduktion af TSH hormon, thyreoidea celler modtager et signal fejl på systemet. Med en mangel på blod til den ønskede koncentration af thyroxin og triiodthyronin syntese af thyreoidea-stimulerende hormon stiger dramatisk, det indebærer ekstra hormoner "skjoldbruskkirtel". Analyse af TSH-indekset bestemmer nøjagtigt sundhedstilstanden hos patienter med primær hypertyreose. Norm TTG udelukker som regel diagnosen. Diagnose af sygdommen og udnævnelse af behandling begynder med en blodprøve for hormoner. Behandling af hypothyroidisme er altid koncentreret om tilpasningen af ​​den hormonelle baggrund.

Konsekvenser med en mangel på skjoldbruskkirtelhormoner

Mangel og krænkelse af hormonbalancen i T4-, T3- og TTG-serien forårsager:

  1. undertrykt sindstilstand
  2. kulderystelser,
  3. sløvhed, hypersomnia,
  4. inhiberingen af ​​mentale reaktioner,
  5. svækkelse hukommelse og opmærksomhed,
  6. åndenød,
  7. spasmer og smerter i musklerne,
  8. skørt hår, negle, tør hud,
  9. prædisponering for forstoppelse,
  10. tilbøjelighed til fedme.

Blandt ikke-smitsomme menneskelige sygdomme er jodmangelforstyrrelser almindelige. Disse omfatter en forstørret skjoldbruskkirtlen - endemisk goiter (diffus ikke-giftig goiter). Tilstedeværelsen i kroppen af ​​skjoldbruskkirtelhormoner under normal forårsager ikke kun udseendet af goiter, men kan forårsage uoprettelige sundhedsskader.

Jodmangel i det udviklende foster og hos små børn kan føre til et fald i mental udvikling (fra oligofreni til kretinisme), tale, hørelse og fysiske udviklingsforstyrrelser.

Kvinder lider af abnormiteter af reproduktiv funktion, ledsaget af miskarrierer og fødsel af døde børn.

Voksne oplever krænkelser i tankeprocessen, et kraftigt tab af kognitiv funktion mv. Unormalitet. De mest negative spor af jodmangel påvirker de tidlige stadier af barnets dannelse, der begynder fra intrauterin udvikling.

På planeten har over en fjerdedel af befolkningen fra hele Jordens befolkning et unaturligt lavt niveau af iodindtag, hvilket øger sandsynligheden for skjoldbruskkirlsygdomme.

Den vigtigste kilde til jod til kroppen er mad, kun en tiendedel af efterspørgslen kommer fra vandet og fra luften. Det daglige behov for "babyer" - 50 mikrogram, børn op til seks år - 90 mikrogram, op til tolv år -120 mg, unge og voksne - 150 mg, gravide og ammende kvinder - 200 mcg. Det er nyttigt at introducere jod beriget mad i kosten. Rødkaviar, persimmon, boghvede, torskelever, havkalk er en ufuldstændig liste over sådanne produkter.

For hele sit liv bruger en person omkring en teskefuld jod.

Hvordan reagerer kroppen på jodmangel?

Der er en hel reform i skjoldbruskkirtlen. Faldet i syntesen af ​​thyroxin og triiodothyronin resulterer i en skarp aktivering af udskillelsen af ​​det thyroid-stimulerende hormon. Det øgede indhold af hormonet TTG fremmer tilpasning til manglen på iod. Aktivering af jodtilskud til skjoldbruskkirtlen, acceleration af skjoldbruskkirtelhormonbehandling, skjoldbruskkirtlen vokser, en goiter fremkommer. Sådan manifesterer kroppens kompenserende evner sig, fokuseret på at stabilisere homeostasen af ​​skjoldbruskkirtelhormoner i skjoldbruskkirtlen.

Når kroppens kompenserende ressourcer i et konstant regime af jodmangel løber lavt, kommer udviklingsstadiet af hypothyroidism, der forårsager psykisk og fysisk udviklingsforstyrrelse. Hyperthyreoidisme manifesterer sig i dannelsen af ​​thyrotoksisk adenom, diffus giftig goiter, nogle former for autoimmun thyroiditis. Moderne medicin, alle jod mangelforstyrrelser, betragtes som en manifestation af hypothyreoidisme, er opført som et stort problem. Folkesundheden i alle lande er fokuseret på behandling og forebyggelse af sygdomme.

behandling

Nu, til behandling af hypothyroidisme anvendes substitutionsterapi med levothyroxin, en syntetisk analog af skjoldbruskkirtelhormoner. Brug stoffer, der virker som hormoner, med absolut eller relativ mangel på skjoldbruskfunktion. De stimulerer vitaliteten af ​​disse celler påvirket af hormoner syntetiseret i kroppen. Disse analoger virker på celler med hvilke hormoner der syntetiseres i skjoldbruskkirtlen interagerer.

Et af disse stoffer - L-thyroxin (natriumlevothyroxin) har basen en syntetisk analog af et skjoldbruskkirtlen hormon er vidt udbredt, og til substitution af suppressiv terapi. Hvis diagnosen hypothyroidisme diagnosticeres, hvordan man drikker L-thyroxin?

Udsvingene i niveauet af TSH i hypothyroidisme

Hypothyroidisme er en tilstand, hvor en person lider af en akut eller kronisk mangel på skjoldbruskkirtelhormoner.

Ændringen i indholdet af hormoner i kroppen fører til en sammenbrud i arbejdet i alle organer og systemer.

Med hypothyroidisme er TSH-analysen meget informativ og hjælper med at diagnosticere sygdommen i det subkliniske stadium, det vil sige selv før forekomsten af ​​uønskede symptomer.

Informativ undersøgelse - analyse af TTG

TTG produceres i hypofysen, hormonets hovedfunktion er stimulering af skjoldbruskkirtlen.

Under indflydelse af TTG-follikler syntetiserer shchitovidki:

Der er normale daglige udsving i disse hormoner.

Niveauet af skjoldbruskkirtelstimulerende hormon er tæt forbundet med niveauet af T3 og T4. Når T3 og T4 øges, suspenderes produktionen af ​​TSH.

De kemisk aktive stoffer, der produceres af skjoldbruskkirtlen, påvirker sådanne vitale processer som:

  • frigivelse af energi fra celler;
  • Regulering af udveksling af fedtstoffer;
  • Hjertets arbejde og fartøjets tilstand
  • metabolisk hastighed;
  • nervøs aktivitet
  • termoregulering og meget mere.

Det normale niveau af TSH i blodet anses for at være fra 0,4 til 4 mM / L.

At mistanke om en subklinisk form for hypothyrose er det muligt under hævet eller forhøjet niveau TTG.

Komplet klinisk billede

En kompetent endokrinolog vil ikke kun være baseret på TSH.

Desuden udpeger lægen en blodprøve for hormoner T3 fri og T4 fri.

I primære subklinisk hypothyroidisme T3 og T4 indikatorer kan være normal i lang tid, fordi TSH stiger og kunne stimulere skjoldbruskkirtlen i deres produktion.

Men i fremskredne tilfælde og uden ordentlig behandling falder niveauet af T3 og T4 gradvist, den primære hypothyroidisme skrider frem.

Hvordan måles TSH?

Efter at have fået en læge, modtager patienten en henvisning til en blodprøve.

Mange mennesker tager testene forkert og får resultater, der ikke svarer til den virkelige situation.

4 regler, som skal overholdes, således at analysen viser pålidelige oplysninger:

  1. Hvis patienten tager en thyroxin, kan den ikke annulleres. Tabletten af ​​en thyroxin skal accepteres efter afleveringen af ​​analysen.
  2. Jodpræparater, som ofte foreskrives for hypothyroidisme, behøver heller ikke annulleres.
  3. En uge før bloddonation er det ikke tilrådeligt at forbruge alkohol.
  4. Du kan ikke ryge i 90 minutter før testen.

De fleste endokrinologer anbefaler at give blod på en tom mave om morgenen, men der er specialister, der tror, ​​at spiser ikke påvirker resultaterne.

Det er bedst at spørge din læge på forhånd om du kan spise morgenmad før testen.

I dette tilfælde bæres ansvaret for diagnosens nøjagtighed af endokrinologen.

Det er vigtigt at huske, at stress påvirker tilstanden af ​​alle organer og systemer negativt og kan forværre tilstanden af ​​skjoldbruskkirtlen, så du bør sove godt før analysen.

Analyseresultater

Ifølge resultaterne af undersøgelsen får endokrinologen en ide om tilstanden af ​​patientens hormonelle baggrund, og hvordan skjoldbruskkirtlen virker.

Følgende forskningsresultater er mulige:

  1. Primær hypothyroidisme. Volumen TSH overstiger den normale værdi. Volumener af T3 og T4 forbliver normale i nogen tid, og derefter falder.
  2. Sekundær hypothyroidisme. Denne tilstand er kendetegnet ved et lavt niveau af T3 og T4, mens TSH også sænkes.
  3. Hyperthyreose. Karakteriseret af forhøjede niveauer af T3 og T4, mens mængden af ​​TSH falder ned til nul. Et sådant billede af blod opstår, fordi det skjoldbruskkirtelstimulerende hormon ikke produceres kontinuerligt, men kun når niveauet af T3 og T4 falder.

Symptomer på mangel og et overskud af skjoldbruskkirtelhormoner er forskellige, så denne situation er, at patienten leverer tests for mistanke om hypothyreose og fik diagnosen "Ray" er sjældne.

Tabellen viser de normale indikatorer for T3 og T4 for voksne.

Syndrom af hypothyroidisme i praksis af en familie læge. Del 3

Pankiv VI,
MD, prof.
Ukrainsk NPC af endokrin kirurgi,
transplantation af endokrine organer og væv fra sundhedsministeriet i Ukraine

Skal subklinisk hypothyroidisme behandles?

På grund af det faktum, at i subklinisk hypothyroidisme fri T4 niveau forbliver inden for normale grænser, opstår spørgsmålet, om der er behov for supplerende T4 at normalisere TSH-niveauer. For at kunne besvare dette spørgsmål er det nødvendigt at afgøre, om subklinisk hypothyroidisme er en patologi, eller det er kun et laboratoriefænomen. Ifølge R. Fletcher og kolleger. der er 3 kriterier for vurdering af enhver tilstand som patologisk.

Patologi er en usædvanlig tilstand. Hvis vi som et eksempel nævner en sådan sygdom som diabetes mellitus, er niveauet af glykæmi i kapillært blod på en tom mave over 6,1 mmol / l for absolut sunde mennesker ikke karakteristisk.

Patologi er en sygdom. Med fastende glykæmi over 6,1 mmol / l kan vaskulære komplikationer af diabetes allerede forekomme.

Patologi betyder "kræver behandling". I vores eksempel forhindrer normaliseringen af ​​glykæmi udviklingen og udviklingen af ​​mikro- og makroangiopatier.

Er subklinisk hypothyroidisme reageret på disse kriterier? Tilsyneladende, ja. For det første er en stigning i niveauet af TSH over 4 mU / L en usædvanlig tilstand, da niveauet af TSH, der er 4 mU / L, forekommer hos højst 5% af raske mennesker. Hertil kommer, at i de fleste raske mennesker er TSH-niveauet lavere end de normale værdier af dette indeks. I sig selv har det forhøjede niveau af TSH ingen patologisk betydning, men det er en markør for at reducere skjoldbruskkirtlets udskillelseskapacitet. Som nævnt er niveauerne af TSH og T4 i det logaritmiske forhold: Selv med et minimalt fald i T4-niveauet er der en multipel stigning i niveauet af TSH. Derudover er personer med forhøjet TSH-niveauer mere tilbøjelige til at have høje niveauer af antithyroid-antistoffer.

I overensstemmelse med det andet kriterium, ved subklinisk hypothyroidisme opdaget overtrædelse af de forskellige organer og systemer. Endelig for det tredje har talrige undersøgelser vist, at administration af substitutionsterapi med L-thyroxin er allerede på tidspunktet for subklinisk hypothyroidisme fører til normalisering af metaboliske ændringer beskrevet: reducere niveauet af aterogene lipoproteiner, forbedret hukommelse og kognitiv funktion, nedsættelse af intraokulært tryk i tilfælde af en forøgelse.

Indgivelsen af ​​L-thyroxin er tilrådelig hos patienter med subklinisk hypothyroidisme med nedsat kontraktil funktion af myokardiet eller med symptomer forbundet med hypothyroidisme.

Et af argumenterne imod udnævnelsen af ​​L -tiroksinom terapi i subklinisk hypothyroidisme er beviser for, at patienter, der modtager medicin thyreoideahormoner har en øget risiko for osteoporose. nylige undersøgelser opfordre imidlertid, at valget af substitutionsterapi L -tiroksinom i subklinisk hypothyroidisme ikke fører til en kortvarig reduktion i knogledensitet, som observeres på baggrund af substitutionsterapi i åbenbar hypothyroidisme.

De fleste forfattere anbefaler ikke, at du tildeler en L-thyroxin i asymptomatisk hypothyroidisme, og prioritere patienten overvågning, kontrol thyreoideafunktion hver 4-6 måneder. Udskiftning terapi indgives i det tilfælde, hvor baggrundsniveauet for yderligere at forbedre TSH og T4-niveauer falder vises tydelige kliniske tegn på hypothyroidisme. Denne fremgangsmåde undgås destinationen L-thyroxin i sygdomme, der er ledsaget af forbigående hypothyroidisme, såsom den tavse (smertefrit) thyroiditis, der som subklinisk hypothyroidisme, måske ikke har nogen kliniske manifestationer. En stabil stigning i niveauet af TSH indikerer en permanent subklinisk hypothyroidisme. Det er værd at bemærke, at udnævnelsen af ​​substitutionsterapi med L-thyroxin er allerede på tidspunktet for diagnosen subklinisk hypothyreoidisme kan have en negativ psykologisk indvirkning på patienten. I denne situation, ofte begynder patienten at binde nogen vej ud af ham ubehag og symptomer med eksisterende sygdom i skjoldbruskkirtlen. Forsøg læge annullere terapi L-thyroxin kan opfylde modstanden af ​​patienten. I denne henseende anbefales udnævnelsen af ​​erstatningsterapi ikke, indtil den vedvarende karakter af subklinisk hypothyroidisme er afsløret. Undtagelse i denne plan er kun foretaget af gravide kvinder.

Et godt grundlag for udnævnelsen af ​​T4 kan være en kombination af subklinisk hypothyroidisme med en stigning i skjoldbruskkirtlen og en høj titer af cirkulerende antireoid antistoffer. Målet med behandlingen er at normalisere TSH niveauet, opnået betegnelse L-thyroxin i en dosis på 1 g per 1 kg legemsvægt per dag (50-75 g). Med det indlysende stigning i skjoldbruskkirtlen kan vi tale om suppressiv terapi med L-thyroxin, hvis formål er at reducere TSH niveauet til den nedre grænse for normalområdet.

Hvis udpegelse af unge patienter med subklinisk hypothyroidisme særlig interesse L-thyroxin, generelt, ikke forårsager, subklinisk hypothyroidisme er substitutionsterapi i patienter med fremskredne år, der har denne betingelse ofte sker, forårsager den største diskussion. Det er indlysende, at ikke engang en tilsyneladende patologi kræver terapeutisk indgriben, især i de situationer, hvor denne intervention sætter patienten i større risiko end selve sygdommen. I den henseende er den farligste udnævnelsen af ​​L-thyroxin til patienter med hjerte-kar-sygdomme, primært med arytmier. Hvis man i denne situation beslutter at ordinere L-thyroxin, er lægemidlet ordineret i en minimal indledende dosis under kontrol af hæmodynamiske parametre.

Hvis vi anerkender betydningen af ​​den kliniske betydning af subklinisk hypothyroidisme, opstår spørgsmålet naturligvis af behovet for dets aktive detektion. Subklinisk hypothyroidisme har ingen specifikke kliniske manifestationer, diagnose, så det væsentlige består i at bestemme TSH-niveauer uden megen grund, det vil sige, der er et spørgsmål om, hvorvidt en screeningsundersøgelse af TSH i den voksne befolkning. Det samme gælder ikke kun for subklinisk hypothyroidisme, men også at manifestere hypothyroidisme, som har mange kliniske "masker", og derfor er den kliniske diagnose vanskelig. I det første år efter sygdomsbegyndelsen udføres en korrekt diagnose i 34% af tilfældene, og 9% af patienterne har mere end 10 år at starte en passende behandling.

Der er ingen entydig mening om, hvorvidt screening for hypothyroidisme eller generelt for skjoldbruskkirtlernes dysfunktion hos voksne er hensigtsmæssig. Hovedproblemet er den økonomiske effektivitet af en massestudie af TTG-niveauet i den voksne befolkning. I 2000 blev der offentliggjort anbefalinger til diagnosticering af skjoldbruskkirtelsvigt i den amerikanske thyroidforening, der anbefaler screening for niveauet af TSH hos alle voksne efter 35 år med et interval på 5 år. Følgende screeningsindstilling foreslås.

Bestemmelsen af ​​TSH-niveauet bør udføres for alle kvinder efter 35 år og for mænd over 50 år.

Hvis niveauet af TTG er ≤0,40 mU / L, er det nødvendigt at bestemme niveauerne af T4 og T3 for at bestemme hvilken variant af thyrotoksikose der er tale om - subklinisk eller eksplicit.

Hvis TSH-niveauet er fra 0,41 til 2,00 MD / L, udføres yderligere bestemmelse af dets niveau med et interval på 5 år.

Hvis niveauet af TSH er fra 2,01 til 5,00 MD / L, bestemmes antithyroid autoantistoffer og T4:

a) hvis TSH niveauet er i området fra 2,01 til 5,00 ml U / L og antithyroid testantistof positiv, foreslås det at tildele L-thyroxin dem, der TTG overstiger 3,00 mU / L; på niveauet af TSH 2,01-3,00 mIU / L undersøgelser gentages med intervaller på 1-2 år;

b) Hvis TSH-niveauet er 2,01-5,00 MDL / L, og testen for antithyroid-autoantistoffer er negativ, gentages testene efter 6 måneder. Hvis TSH-niveauet overstiger 4,00 MDL / L mere end i to undersøgelser, foreslås udnævnelsen af ​​L-thyroxin som for hypothyroidisme. Hvis niveauet er 2,01-4,00 MDL / L, foreslås testen at gentages hvert 1-2 år.

Hvis niveauet af TSH overstiger 5,00 MDL / L, anbefales substitutionsbehandling med L-thyroxin.

Hvis vi tager højde for, at en undersøgelse af TSH-niveauer er værd at omkring $ 5, og screening anbefales fra tid til anden for at udføre den samlede voksne befolkning i landet, for at tilbyde screening til at bestemme niveauet af TSH i den voksne befolkning i den eksisterende økonomiske situation i Ukraine er umuligt. Et meget mere relevant socialt problem i thyroidologi er organiseringen af ​​neonatal screening for medfødt hypothyroidisme, massalodprofylakse og overvågning af jodmangelforstyrrelser.

Hvis spørgsmålet om hensigtsmæssigheden af ​​den samlede screening af hypothyroidisme hos voksne forbliver åben, behovet for periodisk undersøgelse af TSH i hypothyroidisme risikogrupper anerkendt af de fleste forskere.

K risikofaktorer hypothyroidisme kan indbefatte tilstedeværelsen af ​​anti-thyroide antistoffer, endokrine og ikke endokrine autoimmunsygdom, stråling historie, enhver patologi skjoldbruskkirtlen eller hendes behandling historie, diabetes, humør ustabilitet, depression, hukommelsestab, hypercholesterolæmi og hyperlipidæmi, infertilitet, uregelmæssig menstruation, nedgang hørelse, kromosomafvigelser (Downs syndrom, Turner, Klinefelter) tager medicin, der påvirker skjoldbruskkirtlen funktion (lithium, amiodaron, etc.), Rey ødem ke, anæmi, myalgier, myopati (tabel. 3).

Risikogrupper for hypothyroidisme

En endokrinologs svar på dine spørgsmål

En kvalificeret endokrinolog med mere end 10 års erfaring fortsætter med at svare på dine spørgsmål. Spørg dine spørgsmål i kommentarerne, hvis du vil have et gratis endokrinolog svar.

Spørgsmål 1 (Alyonushka)

God eftermiddag blev jeg diagnosticeret med hypothyroidisme. mine test:
TTG-5,22 ml
T4 TOTAL-61,46nmolL
T4 GRATIS-11,28 pmolL
Antistoffer mod TPO-0,38 Uml
ANTIBODI TIL TG-4,99 Uml
Også øget prolactin-48,5

Hej, på dig en subklinisk hypothyrose, som kun vises ved at øge TTG. Du bør tage L-thyroxin for at rette op på denne tilstand. Hvis baggrunden for 25 mg af lægemidlet TSH ikke falder, skal dosen øges. Men gør det kun efter konsultation af den fulde endokrinolog. Børn med abnormiteter er kun født, hvis der er ubehandlet hypothyroidisme hos en gravid kvinde. Hvis du opnår et fald i TSH og mod denne baggrund bliver gravid, bliver barnet født sundt. Selvfølgelig forudsat at du al graviditet vil tage L-thyroxin og regelmæssigt donere blod til TTG og Free T4. Ved anvendelse af præparater af en jod er jeg enig med din læge, da han kan styrke en tilgængelig hypothyrose. Der er mange grunde til manglende graviditet, så kontakt familieplanlægningskontoret om dette spørgsmål. Især hvis du ikke kan forestille et barn i et år.

Spørgsmål 2 (Olga Grigoryevna)

Hej, i 2011 blev jeg diagnosticeret med autoimmun hypothyroidisme. TSH 2011 10.35 mikron IE ml, 4,97 i 2012, i 2014 4,81.YA ikke tage noget for zhelezy.Normalizatsiya skjoldbruskkirtel TSH forekom tilfældigt, jeg er bare bange for at drikke hormoner, selv om min endokrinolog beordrede mig yodokomb.U viste tegn på hypothyreoidisme: en lille ændring i vægt fra 60 til 70 kg med højde 1m 56cm i 10 år, hårtab og forringelse af deres struktur optrådte tør kozhi.V i år endokrinolog skrev mig jodomarin 200 mg og metformin.Uzi skjoldbruskkirtel viser en hypoekkoisk formation 6 * 6 * 9mm. Må jeg drikke et skjoldbruskkirtelhormon? odomarin?

Hej, normaliseringen af ​​niveauet af TTG forekommer nogle gange alene, da AIT også er en sygdom, der kan passere. I øjeblikket har endokrinologen ordineret dig ikke hormoner. Iodomarin er et iodpræparat (du får den samme jod med mad, men normalt er det ikke nok i fødevarer). Det bør tages regelmæssigt, da dette vil forhindre yderligere problemer. Metformin er ordineret til korrektion af kulhydratmetabolisme og har ingen relation til skjoldbruskkirtlen.

Spørgsmål 3 (Shugla Pavlycheva)

Velkommen! Jeg er 44 år gammel, højde - 159 cm, vægt - 57 kg, sex - kvinde. Resultaterne af blodanalyse: TTG - 0,190 mkIE / ml T3sv - 3,4 pg / ml, T4sv - ng / dl, US - højre lap størrelse: 3,21 - 2,44-5,34sm, V-21,86ml. knudeformationer fra 0,3 cm til 1 cm, ehostruktura-heterogen, ekkogenicitet - forøget. Venstre lobe størrelse: 2,98-2,28-5,3 cm, V - 18,96 ml, ehostruktura - ikke-ensartet, ekkogenicitet - forøget. hypoechoiske formationer op til 0,2 cm. Isthmus er 0,74 cm, blodstrømmen styrkes i den centrale kanal. Se venligst hvad du kan sige om disse resultater
ANVENDELSEN AF DEN ENDOKRINOLOGISKE LÆGER
Hej, af resultaterne af analyser er det synligt, at der hos dig er hormonet TTG sænket. T3 er gratis inden for normernes grænser, men du har ikke angivet den gratis T4 ved en tilfældighed ved en tilfældighed. Du har også øget mængden af ​​skjoldbruskkirtlen. Mest sandsynligt lyder diagnosen som denne: autoimmun thyroiditis med knudedannelse, hypothyroidisme. For at bekræfte diagnosen skal du foretage en opfølgende undersøgelse: donere blod til antistoffer mod TPO og foretage punktering af de noder, der er lige og større end 10 mm. Med resultaterne er det nødvendigt at henvende sig til den interne endokrinolog, da du bør starte hormonbehandling (Eutiroks, L-thyroxin, etc.). Dosis vil blive ordineret af lægen efter undersøgelsen.
Spørgsmål 4 (Naila Minnigulova)

Jeg er 55 år gammel, height142cm, vægten var 54kg hundrede 40kg. Hvad viser udseendet af forkalkning i skjoldbruskkirtlen knuder?

Hej, calcinater i knuderne vises på grund af aflejring af calciumsalte. Dette er typisk for websteder, der eksisterer i lang tid. Beregner sig ikke påvirker niveauet af skjoldbruskkirtelhormoner og kan ikke være årsagen til vægttab. Du bør tage en blodprøve for TTG, T4 fri og til antistoffer mod TPO. Hvis der er knuder større end 10 mm, skal du punktere disse knuder under overvågning af ultralyd.
Spørgsmål 5 (Natalia Pchelintseva)

Den kære læge! I går lavede vi skjoldbruskkirtlen, sønnen - 6 år 8 måneder. vægt - 30 kg, kæbens volumen - 5 cm kube (men normalt bør være 4,7 cm kube, som lægen sagde), diffuse ændringer i skjoldbruskkirtlen. Volumen af ​​en andel: højre-3,7 gipoehogennye fokuserer på hele kirtlen, den venstre del - 1,3, vaskulær tegning af en kirtel: moderat gipervaskuljarnyj. Vi vil gå til kadetskolen, jeg vil gerne vide med denne uzi, er det muligt at motionere? og hvilke tests skal der stadig gå.

Hej, en lille stigning i skjoldbruskkirtlen kan skyldes mangel på jod i mad. For at afklare tilstanden af ​​barnets helbred skal du tage en blodprøve for hormonerne TTG og fri T4. Uden disse test er det svært at besvare dit spørgsmål. Kun ultrasoundens konklusion kan ikke give anledning til bekymring. Det er nødvendigt at evaluere barnet og resultaterne af undersøgelsen som helhed. Besøg fuld-time endokrinologen, når du får resultaterne af test for hormoner. Begynd at tage iodomarine, efter tre måneder, remodel ultralyd.

Spørgsmål 6 (Elena Ustyuzhanina)
Hej, jeg er Elena -50let, rost148 vægtklasse 45.S 8 diagnose -gipotireoz derfor drikker hormoner alle zhizn.Do nylig var det neploho.Seychas jeg blev plaget af ulykker såsom manglende appetit med kvalme og svimmelhed. svaghed, sløvhed, forstyrret søvn, knuser i hjertet, tunge hoved og tænkte derfor tung og depressivnye.Byla ved en reception på terapeuten - IRR -distoniya.Analizy god let forøget sukker Pew L-thyroxin doser 50.Hochu testet for hormoner, men hvad normen kender ikke.En vi få en aftale med en endokrinolog - en hel prblemy Selv om jeg forstår, at du stadig nødt til at popast.Prokonsultiruyte venligst, fordi behandlingen af ​​vegetative fartøj dystoni ikke er pomogaet.Vozmozhno skjoldbruskkirtel sårer mig så?

ANVENDELSEN AF DEN ENDOKRINOLOGISKE LÆGER
Hej, symptomerne ligner hypothyreoidisme, men det er umuligt at sige uden resultaterne af undersøgelsen. Normens hormoner i nogle centre er forskellige, derfor bør de angive de normale værdier af deres laboratorium inden for parentes. Begrebet vegetativ-vaskulær dystoni er meget vag. Med denne diagnose er det nødvendigt at behandle nervesystemet, tage sedativer, det anbefales at forlade, normal søvn. I tilfælde af det forhøjede sukker i blod - passere eller udføre testen for tolerance overfor en glukose. Det skal gøres gratis i en polyklinik på bopælsstedet. Med resultaterne af denne analyse og hormonanalyser skal du være sikker på at besøge endokrinologen.

Spørgsmål 7 (Galina Neuvarueva)
I AIT i 10 år Jeg er 63 år vægt 73 kg højde 62cm tog L-thyroxin 75mg føler alderssvarende blodtryksstigning, når man ændrer vejr på grund metiochu og ugyldig puls tendens til bradykardi men forstoppelse siden fødslen undertiden hævelse i benene stopper drikke hormon TSH -75 hvad skal man gøre? Hormonet vil helt sikkert fortsætte!
ANVENDELSEN AF DEN ENDOKRINOLOGISKE LÆGER
Hej, du bør helt sikkert genoptage at tage L-thyroxin i den tidligere dosering. Så hurtigt som muligt skal du besøge eller deltage i endokrinologen, da sådan status skal overvåges af den interne læge. En måned fra begyndelsen af ​​at tage stoffet, tage blodprøven for TSH igen. Lav også en ultralyd af skjoldbruskkirtlen. I tilfælde af stigning i arterielt tryk - bør du starte den daglige modtagelse af hypotensive præparater. Normalt starter behandlingen med en enkelt medicin og en lille dosis. Valget af lægemidlet er terapeut eller kardiolog i polyklinikken. Dette forhindrer øget tryk, hvilket betyder, at det vil spare dig for alvorlige komplikationer - et slagtilfælde eller et myokardieinfarkt.

Spørgsmål 8
Hej Til min datter af 13 år, kropshøjde 143 se, vægt på 34 kg.. Resultaterne af analysen af ​​blod: frit T4 1,15 ng / dl, TSH 2.670 mkIE / ml TPO - 25,33 IU / ml. Ved ultralyd: Placeringen er typisk; kapslen er bevaret, ensartet tynd; konturer er klare, ujævn, ujævn, polycelisk; dimensioner Dex-15,19 * 16,80 * 47,74 mm., Sin-13,53 * 16,88 * 47,19 mm., V isthmus - 0,54 cm. Volumen: Dex-5.79 cm., Sin-5.11 cm., Volumen 11.44 cm. Kube, (N-3.22-11.13 cm.). Strukturen er heterogen, de narkotiske strukturer er hypertogene til venstre og til højre. Echogenicitet er ujævn, områder med lav ekkogenicitet veksler med områder med højere ekkogenicitet. Elasticiteten bevares, den samlede ekkogenicitet er højere end ekkogeniciteten af ​​sigonkirtlerne. Vaskulært mønster af parenchyma Щ.Ж. i farvekodede tilstande: symmetrisk til højre og venstre, ændret: signifikant forstærkning til 1-2 st. OPK: 20-40 og mere end 40%. Topografiske-anatomiske forhold Щ.Ж. med muskler og organer ændres ikke. Uz-tegn: Differentier den autoimmune proces i SCH. (thyroidrophic thyroiditis) med en diffus non-nasal goiter. Venligst rådgive hvad der kan siges om disse resultater. Tak.

ANVENDELSEN AF DEN ENDOKRINOLOGISKE LÆGER
Hej, din datter har en diffus, giftfri goiter. Hvis du bor i et område med et lavt iodindhold i miljøet, så kaldes en sådan goiter endemisk. På baggrund af resultaterne af testene er pigens hormonelle baggrund i orden. En gang om 6 måneder anbefaler jeg at lave en blodprøve på TTG. Hvis dette hormon øges eller formindskes, gentages straks blodet på T4 og antistoffer mod TPO. Vær opmærksom på ernæringen af ​​datteren, da goiter ofte opstår, når der mangler protein og vitaminer i fødevarer. Du bør også tage iodomarin i en dosis på 200 mikrogram daglig i 6 måneder. Tag registret til fuld-time endokrinologen, da barnet har brug for konstant kontrol over sundhedstilstanden.

SPØRGSMÅL 9
Olesya Ivanova
Hej, jeg er 20 år gammel, højde 158 vægt 63 M ou resultater: IssledovanieRezultatReferensnye znacheniyaKommentariyT4 gratis 11,7 pmol / l9.0 - 22,0 pmol / lTTG 1.83 mU / l0.4 - 4,0 mU / Lat-TPO

153 kommentarer til "En endokrinologs svar på dine spørgsmål"

God eftermiddag!
Jeg er 25 år, planlægge en andet barn inden for 3 måneder djufaston drikke, da cyklen var en lang forsinkelse. Øjeblikkeligt serum hormoner den 5.-9 dages cyklus, er resultatet 2.390 mkIE TSH, thyroxin, 83,72 nM, 10,74 mIU luteiniserende hormon, follikudostimuliruyuschy 3,83 mIU, prolactin 304,20 mkIE, 1,80 nmol progesteron, dehydroepiandrosteron -Sulfat 5,86, Antistoffer til TP 282,80 IE. Gjort os shchitovidki resultater: Størrelsen forøges ikke, det sædvanlige arrangement isthmus 3 mm, højre lap 18 15 til 46 mm, V 5,9 ml, venstre lap 16 af 12 med 44 mm, V 54,0 ml. Struktur med inhomogene felter reduceret ekkogenicitet uden klare konturer, ekkogeniciteten ensartet normal, konturer ikke er ens, præcis. Ingen fokale forandringer, er blevet identificeret yderligere enheder, parenkym karrigdom inden for normalområdet, perifere lymfeknuder er ikke ændret. Konklusion: diffuse ændringer i skjoldbruskkirtlen ifølge typen af ​​skjoldbruskkirtlen. Fortæl mig, hvad betyder disse resultater, og kan jeg planlægge graviditet? Ægløsning er konstant hver måned...

Kære alle Kapon,
Svaret fra endokrinologen til dit spørgsmål er udgivet på denne side http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa-3 under nummer 15
Tak for at spørge.

Елена Svar:
7. september 2017 kl. 18:33

Hej, jeg er 29 år gammel, højde 164, vægt 54,5 kg. Jeg accepterer kveteksol (50 mg et antipsykotisk middel). konsultation i endokrinologen - diagnosen subklinisk hypotension alle hormoner og antistoffer i normen, undtagen TSH-niveau 4.2. opgraderet. uzi shchitovidki-dschcho erstattet i rozmerah. Konklusion: Hypoplasi på 1 grad. Før priyomi kveteksola i 03 2016 gjorde eller lavede analyser på hormoner shchitovidki TTG var i norm eller sats 1.7

Lægen indrømmede yo-sen til 1 fane efter et måltid.

God eftermiddag, jeg er 34 år, højde 1,62, vægt 58 kg (op til en rå fødevarer kost var 60) Jeg bestået de test for skjoldbruskkirtelhormoner, kan du ikke se, hvad der er galt: total T3-T3 1.09 frit. 3,23 T4 i alt. 6.54 T4 friheder. 1,21 TSH (thyrotropin) 2280 AT-TG 45,9 TPO 12,36, derudover blev jeg meget irritabel, havde en stærk svedtendens, træthed, depression i flere år (de sidste 2,5 år og acceptere afabozol blev lidt nemmere), opstår med jævne mellemrum hjerteforstyrrelser i form af ekstrasystol, træthed, en historie med urolithiasis, hr. pyelonefritis, blærebetændelse, kronisk forstoppelse var som jeg kan huske fra barndommen (nu videregivet rå fødevarer kost og forstoppelse er væk, men forlod flatulens), jeg stadig blive meget kræsen, hyper, altid ønsker at have, uanset magt, ikke har appelleret til endokrinolog.

Kære Utfkyugoijp Fuygh
Svaret fra endokrinologen til dit spørgsmål er udgivet på denne side http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa-3 under nummer 10
Tak for at spørge.

Hej, jeg goda.V 53 oktober 2014 for første gang i '52, sætter jeg diagnoz subklinisk hypothyroidisme, efter at give blod på hormoner, var resultatet 2: TSH 6,3; TPO-0.Ves 80 kg, højde -160 se Refs 7 år siden var 60-62 kg.Vrach endokrinolog har udnævnt mig til L-thyroxin i 3 måneder på 0,25 mg - 2 uger, så 50 mg og 100 mg for en kort tid, men da jeg begyndte tahikarkadiya og forværret elektrokardiogram -vernula 50 mg.Cherez 3 måneder, udnævnte hun mig til at udlevere kun TTG.Rezultat-mkIE 3.93 / ml.Ya håber, at jeg vil annullere eller reducere dosis, men omvendt steget læge og diagnosticeret hypertyreose. Nu yderligere 3 måneder, jeg nødt til at drikke selv dage, 50 mg og 75 på den ulige-mg.Hotelos at afklare, om du udpege under sådanne vilkår, hyperthyroidisme-thyroxin? Blodsukker var 5,1, Nu efter behandling 5, 5, sagde, at i behandlingen af ​​vægt norme.Za snizilsya.Ne ikke rigtig lyst til at drikke hormoner, men lægerne siger ubehageligt, hun siger det er vitale neobhodimo.Ochen bange og kaste hormoner, og syg med diabetes diabetom.Zaranee tak for den rådgivning.

Kære Tatyana
Svaret fra endokrinologen til dit spørgsmål er udgivet på denne side http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa-3 på nummer 13
Tak for at spørge.

Skjoldbruskkirtel i en alder af 76 år. Er det muligt?

Kære Kærlighed
Svaret fra endokrinologen til dit spørgsmål er udgivet på denne side http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa-3 under nummer 12
Tak for at spørge.

God tid på dagen!
For mig i 15 år, for nylig begyndte at bemærke tørhed i hals og tryk. Har gået eller har fundet sted på en skjoldbruskkirtlen, har resultaterne vist ændringer (stigning). Sendt hormoner, resultaterne er normale. (TTG 3.10ulU / ml, T3 2 / 20nmol / L, T4 91 / 0nmol / l, LH 94 / 24mlU / ml, FSH 5,86mlU / ml, Estradiol518).
Efter dette blev problemer ikke observeret, kan nogle gange. Men i nyere tid begyndte jeg at føle mig ikke så god. Jeg kan godt lide en klump i halsen, det er meget presserende og såre. Hvor skal man gå videre, hvis de med gode resultater skriver sig ud på at foregive. Jeg gentager, at der er ændringer i ultralyd. Måske er der antagelser om sygdommen. Og om det er seriøst, udsættes for senere eller har brug for at skynde sig.

Hej, du skriver ikke resultaterne af ultralyd. Hvor meget skjoldbruskkirtlen er forstørret er uklar. Måske bor du i en region, der er problematisk på grund af det lave indhold af jod i skjoldbruskkirtlen. Så er udvidelsen af ​​skjoldbruskkirtlen forbundet med det øgede arbejde.
Dine klager kan være relateret til lor sygdom, spiserørslidelser eller neurologi. Adresse til terapeuten og bestå eller udføre standard obshcheklinicheskoe inspektion.

Velkommen! Jeg er 40 år gammel. Højde 153 cm, vægt 70 kg. Ultralydet blev diagnosticeret som en autoimmun thyroiditis af typen hypothyreoidisme (ekkogeniteten er forøget, echostrukturen er ikke ensartet, konturerne er lige). TTG 3,8 μIU / ml, T4 fri 19,0 pmol / L, anti-body TPO 0,3 U / ml. Spørgsmål: Behøver jeg behandling? I forvejen takker jeg for svaret.

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
1. oktober 2015 ved% I:% M% p

Hej, du behøver ikke behandling, fordi hormonprofilen er i orden. Indikatoren for "antistoffer mod TPO" øges heller ikke. Dette tyder på, at du ikke har en autoimmun thyroiditis. Strukturelle ændringer i skjoldbruskkirtlen kan forklares ved manglen på iod i fødevarer. Tag yodomarin kurser, en gang om året, gør ultralyd og giv en blodprøve for hormoner. Skjoldbruskkirtlen kan virke i lang tid normalt selv i tilfælde af strukturelle ændringer. Men du skal kontrollere dette hvert år.

Hvorvidt det er muligt graviditet og fødsel af det sunde barn i 39 år ved diagnosen "ait med nodal formation subklinisk gipoterioz"

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
13. oktober 2015 kl. 13:46

Hej, din diagnose er ikke en kontraindikation for et barns bærende. Men under graviditet bør du følge alle lægerens anbefalinger og tage L-thyroxin i den krævede dosis. Før befrugtning skal en punktering af skjoldbruskkirtlen knyttes, hvis deres størrelse er over 10 mm.

Hej doktor! Jeg er bekymret for min søn (13 år), diagnosen er diffuse ændringer. omkostninger fra 9 år. På ultralyd fra oktober 2015 i forhold til sidste år er mængden af ​​begge aktier øget (fra 2,3-2,5 til 2,8-3,6). Det totale volumen er fra 4,8 ml til 6,4 ml. Folliklerne var 1,5-2 mm, nu op til 4 mm. T4 St. - 12 (norm indikere - 11,5-22,7) og T3cv. - 6,73 (ved den angivne sats på 2,7-6,5).
Drengen er meget svedig, håret falder ud. Samtidige diagnoser er dysmetabisk nefropati, forstyrrelser af calciummetabolismen, stærk fødevareallergi. Det tager lang tid iod-100 mg. Calzamin blev for nylig afladet. Fortæl mig, hvorfor så var der en kraftig stigning i follikler, bliver vi behandlet korrekt, og måske er det måske nødvendigt med andre undersøgelser?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
20. oktober 2015 ved% I:% M% p

Hej, en stigning i skjoldbruskkirtlen er vanskelig at kalde patologisk, da dens dimensioner ikke gik ud over grænserne for tilladte. Et skarpt spring kan være forbundet med hormonelle ændringer, der forekommer i dit barns krop. En lille stigning i T3 skal holdes under kontrol. Det er mærkeligt, at du ikke har udpeget eller udpeget TTG. Hvis det er muligt, gå gennem denne analyse. Hvis indikatoren er inden for normale grænser, kræves der ikke hormonbehandling. Hvis det er lavere eller højere end normen, så er det en lejlighed til en heltidshøring af endokrinologen. Hvad angår andre diagnoser, kan jeg ikke sige noget, da der ikke er nogen laboratorieinstrumentlige undersøgelser. Overlever blodprøven for parathyroidhormon. Find en kompetent fuldtids endokrinolog.

Velkommen! Til mig 24 år, kropshøjde 167, vægt 65. I september 2014 har overleveret et blod på et hormon af en skjoldbruskkirtel, resultat: ttg 6,11. (andre indikatorer er normale). Klager var på døsighed, øget træthed, vægtforøgelse, hår faldt alvorligt, den månedlige meget smertefuldt. Endokrinologen har diagnosticeret - gipoterioz primære subkompensation, har registreret en levothyroxin (inden for et år varieret fra 12,5 til 25 mkg). For året faldt indikatoren til 5,45. 2. november 2015. har afleveret et blod, resultat ттг - 8,52. De ovennævnte symptomer for øjeblikket ikke genere, trivsel, vægttab. Lægen sagde, at "sandsynligvis dosen viste sig at være lille", diagnosticeret en primær hypothyrose, øgede dosen af ​​lægemidlet til 50 μg, rep. Høringen har udpeget eller udpeget i 3 måneder. Fortæl mig venligst, hvorfor indikatoren er steget, jeg tog medicin som den blev udpeget, om det er nødvendigt at aflevere yderligere. undersøgelse? Hvor meget eller Så vidt jeg forstår, hvis parametret er hævet eller forøget, bør sundhedstilstanden forværres, men intet forstyrrer mig.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
5. november 2015 kl. 20:39

Hej, du skal tage L-thyroxin i en dosis på 50 mcg. En stigning i niveauet af TTG indikerer, at sygdommen kræver korrektion. På et tidspunkt begynder skjoldbruskkirtlen at producere mindre thyroxin og TSH-stigninger. Manglen på klager kan skyldes, at du tager L-thyroxin (det kompenserer delvis for manglen på dine egne hormoner og smører det samlede billede). En yderligere undersøgelse er nødvendig - det er ultralyd af skjoldbruskkirtlen, en blodprøve for T4 fri og antistoffer mod TPO.

Юлия Svar:
12. november 2015 kl. 15:26

Velkommen! Jeg skrev til dig tidligere - tak for Deres råd! Har bestået dop Undersøgelse (på et andet hospital), som du anbefalede, har doneret blod til T4, antistoffer mod TPO, og en anden TTG. Res-t: TTG - 3,96 (normal 0,23-3,40), T4 - 16.3 (med en hastighed på 10,0-23,2), antistoffer mod TPO - 413 (med en hastighed på 0,000-50,000) ; I USA venter jeg på min tur.

Hjælp, tak for at dechiffrere resultaterne af testene (endokrinologen er i øjeblikket på sygelisten). Sundhedstilstanden er god, kun stemmen begyndte at falde kraftigt, halsen gør ondt, forpinden i det - hvad kan man gøre?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
15. november 2015 kl. 15:03

Hej, baseret på resultaterne af undersøgelsen, har du en sygdoms-autoimmun thyroiditis, subklinisk hypothyroidisme. I øjeblikket er TTG lidt forhøjet, men i kombination med øgede antistoffer mod TPO kræver dette allerede behandling.

Normalt udpeger endocrinologen en lille dosis Eutirox. Dette hjælper med at forbedre sundhedstilstanden og vil forhindre yderligere fremskridt af sygdommen. Gå gennem ultralyd og besøg fuld-time endokrinolog.

Hej Jeg er 35 år gammel, vægt 55, højde 160 cm.
Tre måneder er jeg plaget af svimmelhed. Nu Lavt tryk 96/75 takykardi 97. (Dens 110/70). Tørhed af huden, håret falder ikke rigtigt op. Uklart skælv i kroppen. I halsen, når jeg bærer en turtleneck, ser det ud til, at noget rører, der var en uforståelig smag i min mund. Mine ben er kolde, irriteret, der var tårefuldhed af nogen grund.
Har afleveret analyser, her resultater:

TTG 1,8600 μMe / ml (efter en måned bestået
Ttg 1,81
T4 14,90 (i en måned
T4 gratis.13.52
T3 4,22
Anti-TOP 12..27 Me / sek
Prolactin 145.11
Cortisone 19.2
ACTH 23. UzI SHCHZH pr.dolya 13,3 * 14,3 * 37,9
Beløb 3,8
Venstre andel 14 * 16 * 42 obem 5.1 isthmus 3.7 øget echogennost.postoyanno ønsker en akut saltet pickle pickle. Stegt. Led i knæens smerte. I 2001 var der Ait. Nu udvikler jeg hypothyroidisme i begyndelsen. Stadier af teriotoxicosis a can Ait?
Besvar venligst.

Administrator mama12.ru Svar:
27. november 2015 kl. 15.45

Reseda, god eftermiddag.
Tak for at spørge. Svaret på det er lagt ud her http://mama12.ru/konsultaciya-vrach-endokrinolog

....KAPOTHYROIDISIS ER FOR ALDRIG.
Jeg har hypothyroidisme på baggrund af AIT........ i 22 år.
Jeg tager thyroxin-100 mcg. På denne baggrund synes alle hormonerne at være normale; TTG-1,15 mU / l (0,4-4,0)
T4 p-16,4 pmol / l (9,0-22,0)
T3-1,1pmol / l (2,6 -5,7)...... RS: Så vidt jeg ved, hvis TTG er normal, og T3 sænkes, betragtes dette som en 100% laboratoriefeil!?
AT til TPO-159,1 (forhøjet, men det er forståeligt, fordi AIT)

USA: Ehopriznaki diffundere ændringer i strukturen for isthmus region SCHZH.V-knude 2-3 mm.Obom kirtel-4,3 cm3 (standard for F-18 cm3), konturerne utydelige, rovnye.Plotnost reduceret, strukturen inhomogen.
Vær venlig at læge, siger: 1). Sådan en lille mængde kirtel... hvor slemt er det? (fordi i 2009 var det-5,9 cm, i 2006 -16,9 cm og nu meget lille).Jeg gjorde ikke operationen! 2). Hvad fortæller mine hormoner og ultralyd mig?
3). Jeg vil gerne drikke Reduxin 10, fordi de øverste 15 kg. Hvordan interagerer thyroxin og sibutramin? (Jeg har ikke fundet informationen i INETE endnu). Men du ved det sikkert!
Tak på forhånd, du laver et godt stykke arbejde og hjælper os med at forstå alle analysens intricacies... og generelt med gode råd, hvad du skal tage, hvor skal du køre....! Jeg glæder mig til at høre. Tak!

Hej, fortæl mig venligst! Har overleveret analyser TTG, 4 gratis. skyldes, at der var en svaghed, lethed til tårer, humør forandring, angst og takykardi (ultralyd af hjertet, nyrer og binyrer - reglerne, EKG - standarder). TTG-6,3 T4 - 15,5 ultralyd af skjoldbruskkirtlen viste HAT. Diagnose af endokrinologen: HAT, subklinisk hypothyroidisme, først identificeret. Har registreret L-thyroxin 25 mg. Jeg tager 5 dage, tilstanden forbedrer ikke, tværtimod svaghed, lavt blodtryk (105/65, 95/60), ryster indeni, tunge hoved. Jeg ringede til lægen, han sagde det var vanedannende. Fortæl mig, hvor mange dage bliver det vant til stoffet, hvilke symptomer kan der være? Kan jeg have lidt for meget 25 mg? Jeg indså, at tallene ikke er for høje. De første 3 dage var forfærdelig kvalme. I øjeblikket accepterer jeg: L-tyroskin 25 mg (morgen på tom mave) Tri-regol (aften) Coraxan 5 mg (fra takykardi) (morgen og aften).
I dag opfordrede til en ambulance, alvorlig svaghed, hovedet som en hætte med øreklapper (whisky på panden presset og lagde ørerne) og trykket var normale og EKG også (med vagtlæge gjorde). Han siger, at disse piller måske ikke passer mig. I dag er det kun L thyroxin om morgenen og tog alt, fordi de svage en time begyndte at tage Coraxan ikke, ville der ikke smøre billedet. Hvad kan jeg gøre, jeg forstår ikke. Måske tager jeg ikke noget fra hormonet.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
29. februar 2016 kl. 20:07

Hej, en mangel på skjoldbruskkirtelhormoner er en alvorlig tilstand, der kræver korrektion. I starten er symptomerne ikke alvorlige, men en forsømt sygdom medfører mange konsekvenser, hvoraf nogle er irreversible. Min mening - du bør fortsætte med at tage L-thyroxin i samme dosis. Prøv at købe Eutiroks. Disse to lægemidler adskiller sig i indholdet af hjælpestoffer. Det aktive stof er det samme. Derfor skal du ikke justere dosen. Behandlingen varer en måned. Derefter skal du tage en blodprøve for hormoner og evaluere resultatet. Måske i løbet af en måned vil dine klager passere, da kroppen tilpasser sig den nye hormonelle baggrund.

Елена Svar:
4. marts 2016 kl. 10:19

Tak for dit svar! For denne gang har kastet sig til at acceptere L-thyroxin generelt da status kun forværres. Nu næsten 10 dage, da jeg ikke tager stoffet og lige begynder at "slippe afsted". Det var en frygtelig tilstand: hovedets klemme, templets følelsesløshed, kindbenene, ringet i ørerne, rystelser af hænderne. Forfærdelig depression. Var på modtagelse af endokrinologen, har fortalt eller sagt, at jeg person ikke gennemfører et præparat. De rådede os til at tage testen igen, og så vil de justere dosen. Mest sandsynligt vil jeg ty til Deres råd og vil tage Eutirox.

Til mig i 26 år, kropshøjde 168, vægt på 55 kg. Jeg planlægger en graviditet. Har gjort uzi SHCHZH alt i norm eller sats. Har afleveret analyser TTG 4,93; T4 = 110,6; T3 = 2, 0. Er det muligt at planlægge graviditet med sådanne analyser? Kan i så fald være sådanne tests? Spørg også, om det er nødvendigt for mig at drikke en thyroxin, og hvad skal der være en daglig dosis?

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
14. april 2016 kl. 09:57

Hej, på dig er det en lille øget TTG. Det er ikke helt klart, om du har taget en blodprøve for T4 totalt eller gratis. Ud fra det faktum, at TTG er mere end normen for en lille, vil jeg antage, at dette er en fælles T4. Så er det normen. Stigningen i T3 (dette er mest sandsynligt "fri") er ubetydelig.
Mine anbefalinger: genoptag blodprøven for hormoner TTG og T4 fri og gå til fuld-time endokrinolog. Det mest gunstige forløb af graviditeten sker ved TSH-niveauet på 2,0-3,0. Derfor, hvis den anden analyse på TTG vil være for over norm eller sats, bør du begynde at modtage små doser af en L-thyroxin. Dette vil have en gavnlig effekt på dit helbred og vil fremskynde graviditeten.

God eftermiddag. Til sønnen næsten 7 år, konkluderes der med amerikanske diffuse ændringer af en skjoldbruskkirtel. Hvor alvorlig eller farlig er billedet? Kan han gøre karate, indtil vi kommer til endokrinologen, hvordan kan vi støtte kroppen? Den rigtige andel af 13,0 mm * 12,0 mm * 30,0 mm volumen 2,2 cm3; venstre del 12,0mm * 10,0mm * 30,0mm volumen1,7cm3
Isthmus 2.0mm, placering er normal; konturen er jævn, klar; kapslen er ikke komprimeret, mobiliteten bevares ved indtagelse ehostruktura homogen funktioner: i begge lobes er anekoiske indeslutninger defineret; blodforsyningshastighed regionale lymfeknuder forstørres ikke

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
18. april 2016 kl. 09:45

Hej, sådanne ændringer kan være i resultaterne af ultralyd med mangel på jod i kroppen. Jeg anbefaler iodomarin til 100 mg en gang dagligt. Lav også en blodprøve for TTG, T4 fri og antistoffer mod TPO. Hvis den hormonelle baggrund ligger inden for normen, så drik en lang iodomarin og gentag undersøgelsen om et år.

Hej Min datter er 11 år gammel. Uafhængigt vendte sig til endokrinologen. Jeg bemærkede en visuel stigning i skjoldbruskkirtlen. Har afleveret analyser: T4-1.04 i norm eller sats, TTG-2,4753 i norm eller sats, stigning i AT-TPO-748,28 (ved norm eller sats 0-6). Ultralyd: hyperplasi, diffuse ændringer, øget blodgennemstrømning. Volumet af skjoldbruskkirtlen er 17,9 ml. Min datter er 11 år gammel, vægt 38, højde 156 cm. Endokrinolog diagnosticeret: Autoimmun thyroiditis hypertrofisk form 2 spsk. (for WHO). Behandling: l-thyroxin 50 mcg, under kontrol af hormoner hver anden måned. Fandt sted i løbet af året. AT-TPO faldt gradvist. Lidt faldt skærmens volumen. gul. Nu: T4-0.94 norm, TTG-0.5975, AT-TPO-121.56. Ultralyd: hyperplasi, diffuse ændringer, ingen stigning i blodgennemstrømningen. Men volumenet af skjoldet. gul. forøget med 1 ml. Lægen udpegede en kontrol test for hormoner og ultralyd i 3/3 måneder. Sagde vi vil øge dosen af ​​l-thyroxin til 75 mcg. Mit spørgsmål er: Er mit barns behandling rigtigt? Hvorvidt høring af anden endokrinolog er nødvendig? Tak.

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
19. april 2016 kl. 09:45

Hej, Svetlana.
Behandlingen, du modtager, er korrekt. I dit tilfælde har L-thyroxin i små doser nogle beroligende virkninger på skjoldbruskkirtlen. Hun behøver ikke "arbejde" meget for at have nok hormoner til alle kroppens behov. Derfor fortsæt med at tage stoffet. Resultatet er positivt. TTG er nu ved den nederste grænse for normen. En yderligere stigning i dosen af ​​L-thyroxin kan føre til hyperthyroidisme. Men samtidig for at forhindre yderligere vækst i mængden af ​​skjoldbruskkirtlen. Derfor, hvis den næste ultralyd vil blive forøget, så kan du prøve at tage 75 mg L-thyroxin. Men vi skal nøje overvåge barnets tilstand og med den mindste ændring straks give blod til TTG.

Светлана Svar:
19. april 2016 kl. 15:28

Tak. Vi vil nøje følge vores velfærd. Sig mig, er iodpræparater kontraindiceret til et barn? I løbet af året købte endda multivitaminer en datter af bei jod.

Hej, jeg har aldrig været en endokrinolog ved 16 ugers svangerskab, afleveret analysen på thyreoideahormoner TTG 1,74, 4,47 svob T3, T4 svob -19,31, thyroglobulin 3,86. Lægen sagde, at alt var normalt. En måned før leveringen tog jeg iodomarin 200, kunne det påvirke det gode resultat? Tak

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
9. maj 2016 kl. 11:55

Hej, manglen på jod i den menneskelige krop kan være og i mangel af åbenlyse problemer med skjoldbruskkirtlen. Omvendt forekommer nogle sygdomme med normalt iodindhold. Derfor er alle gravide kvinder ordineret iodomarin, selvom den hormonelle baggrund er i orden. Dette er forebyggelsen af ​​intrauterin føtalpatologi. Dine hormoner er i orden, du drikker jodomarin. Fortsæt med at tage stoffet gennem graviditet og amning. TTG kan gentages ved 30 ugers graviditet. Og glem ikke regelmæssigt at tage en blodprøve for glukose - det skal ikke være mere end 5 mmol / l.

Ольга Svar:
10. maj 2016 kl. 09:45

Mange tak til dig! Tak for dit hurtige svar! Alt det bedste for dig! Fra hjertet jeg ønsker.

Gode ​​den.Obratilas til den lokale endocrinologist var rettet mod levering af analysen - som et resultat 5.056 TSH, fri thyroxin 0,79.Uzi pokazlo - fænomen nodular struma med symptomer på thyreoiditis (izoehogennoe node 7.9 6.4 * i højre lap samling hypoechogenic 8,0 * 6,0 * 7,4 rette dole.Byl udnævnt L-thyroxin i en dosis på 50 de første 10 dage og derefter gå til en dosis på 100 - tre måneder, Esch Jochen 1 tab natten og skjoldbruskkirtel chay.Cherez 2, 5 måneder følte svaghed, svimmelhed, trykfald, hjertebanken. De gentog TTG-analysen - den faldt til 0,014. Lægen sagde at skifte til zoo 75 og stadig drikker 2 måneder, hvis tilstanden ikke forbedrer dosis for at reducere til 50. Men staten er nu dårlig - gør vi alt rigtigt?

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
31. maj, 2016 kl. 12:09

Hej, taktik for behandling er korrekt. Skift til en dosis L-thyroxin 50 mg. Kontrol TTG i en måned fra begyndelsen af ​​modtagelsen af ​​et præparat i denne dosis.

Hej, resultatet TTG 3.16 (vi planlægger graviditet), uzi shchitovidki alt i norm eller sats, lægen har registreret Tireokomb, men det eller han finder ikke rigtig også analoger på det, er ikke til stede. Hvad skal jeg gøre? Så det kan erstattes?

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
11. juli, 2016 kl. 11:21

Hej, du skal gentagne gange besøge endokrinologen for at justere behandlingen. Hvis du planlægger en graviditet i mere end et år, bør du begynde at tage stoffet så hurtigt som muligt. Det ideelle niveau for TSH til befrugtning er 2,5 mIU / L.

Velkommen! Jeg er 31 år gammel, højde 169cm, vægt 106kg. En stigning i skjoldbruskkirtlen blev sat i skole, men der var ingen problemer med vægten. Er blevet genoprettet i 2008 med det første barn til 100 kg, så er det blevet tyndt op til 80 kg. Efter det andet barn kan jeg ikke tabe sig, konstant svaghed, hyppig svimmelhed. Endocrinologist sætte D / Z: autoimmun skjoldbruskkirtlen, goiter 2 st., Hypothyroidisme, fedme 2 ss.
De sidste analyser: TTG - 4,90; T4cv - 11,20, T3 totalt. - 1,49; АТкТПО - 234; Prolactin-242, glucose-6.44. Hemoglobin - 98. Hjælp med behandling (nu accepterer jeg ikke noget, det andet barn er et og et halvt år)

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
21. juli, 2016 kl. 10:15

Hej, det er en lille øget TTG, der taler om forekomst af hypothyrose. Sådanne tal TSH fører sjældent til en betydelig stigning i vægt, fordi mængden af ​​skjoldbruskkirtelhormoner du endnu ikke har reduceret. Du skal begynde at tage hormonbehandling. At udpege en dosis hormoner kan kun fuldtidens endokrinolog. Se din kost, prøv at flytte mere. Uden kost og motion kan du ikke tabe sig.
Et lavt niveau af hæmoglobin er årsagen til din svimmelhed. Du bør tage en sorbifer til 1 ton to gange om dagen, i lang tid.

Velkommen!
På mig i barndommen er skjoldbruskkirtlen blevet stærkt forøget. Hun var registreret, ordineret iodomarin. Nu planlægger vi graviditet, men ikke endnu. Har afleveret analyser, USA. Lægen sagde, at alting er normalt. Kan ikke undfangelsen komme, hvis det i barndommen blev øget, men nu er det ikke? tak!

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
29. juli 2016 kl. 14:29

Hej, hvis skjoldbruskkirtlen blev forstørret uden ændringer i den hormonelle baggrund, så kan dette ikke være årsagen til infertilitet. Nu er det nødvendigt at aflevere analysen af ​​et blod på TTG, 4 fri og antistoffer mod TPO. Dette vil afklare situationen med dine hormoner. Det er også muligt at blive undersøgt på LG, FSG, østradiol, progesteron, prolactinum og cortisol (disse analyser er det meningsfuldt at overdrage, hvis graviditeten ikke kommer over 6 måneder).

Velkommen! Til min mor på 76 år. Ved indikationer TTG - 3,4 har endokrinologen udskrevet en thyroxin i en dosis på 0,25. Resultater af ultralyd, nodal goiter på baggrund af thyroiditis. Fortæl mig venligst, din mening om den foreskrevne behandling? Tak.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
4. august 2016 kl. 10:53

Hej, antages det, at små doser af thyroidhormoner kan forstyrre yderligere inflammatoriske processer, som under alle omstændigheder føre til hypothyroidisme (timing er svært at sige, alle sygdommen skrider forskelligt). Dosis er meget lille, der understøtter. Derfor bør der ikke være nogen uønskede virkninger ved at tage hormonudskiftningsterapi. Besøg en anden på fuld tid kan gives endokrinolog som fuld rådgivning først efter undersøgelse af patienten og opdage dets historie.
Du skriver ikke, hvilken størrelse knuden i skjoldbruskkirtlen. Hvis det er mere end 10 mm, anbefaler jeg at lave en knudepunktering med en biopsi.

Hej, jeg er 29 år gammel, vægt 55 kg., Vokse 168. Gør mig klar til graviditet og derfor tager hormoner. Resultaterne i august antistoffer mod skjoldbruskkirtelperoxidase 12,5 (norm 0-30); ttg 3,64 (norm 0,23-3,4); svt3 4,42 (norm 2,5-7,5); LH 5.4 (norm 1.1-8.7); FSG 7.7 (norm 1.8-11.3); Prolactin 406.2 (norm 67-726); Estradiol 101,6 (norm 15-120); frit testosteron 0,7; svT4 9,5 (normal 7,86-14,41) 20.20 progesteron (normal 1,2-15,90). Det ser ud til, at alt er godt med analyserne, en lille smule forhøjet ttg og progesteron. Men progesteron kan øges på grund af Gomonov (saaws proginova og Divigel), da der var problemer med cyklen og graviditet planlægning. Men lægen for mig har stadig skrevet Eutiroks 25 ml til at drikke på 1 tablet om to dage. September måned så kun Eutiroks og vitaminer og jod 100 ml, bestået prøverne i begyndelsen af ​​oktober og TSH 6,72 (0,23-3,4 norm) og progesteron 94,3 (normal 16,4-59).Skazhite bedes Hvorfor næsten fordoblet om en måned? Og hvordan nu at planlægge en graviditet? Skal jeg fortsætte med at drikke Eutirox? Og iodomarin i kombination med eutiroxom kunne ikke komplicere situationen? Til tidligere tak for svaret.

Skønhed Svar:
7. oktober 2016 kl. 09:51

Hej, du bør lave en ultralyd af skjoldbruskkirtlen og besøge en heltid endokrinolog. Øget TSH på baggrund af at tage Eutirox indikerer, at skjoldbruskkirtlen producerer en utilstrækkelig mængde hormoner, og dosen af ​​medicinen er ikke nok til at kompensere for din tilstand. Du skal rette op på behandlingen (øge mængden af ​​Eutirox) efter undersøgelse og yderligere undersøgelse. At planlægge graviditet på baggrund af høj TTG er det umuligt, da det kan føre til en alvorlig intrauterin patologi hos et foster. Der er tegn på, at iodomarin ikke bør tages med autoimmun thyroiditis. Du har brug for en opfølgning for at beslutte, om du vil fortsætte med at tage iodomarin.

God eftermiddag. Diagnosen er primær subklinisk hypothyroidisme. Gravide 7 uger. Før graviditeten var der 2,33 peptider af L. thyroxin 50, nu efter at jeg fandt ud af, at den gravide kvinde havde øget dosen af ​​L. thyroxin med 2 gange. TTg 1,45 (så endocrinologen har fortalt eller sagt at gøre). Gynækologen foreskrev Dufaston 1-fanen 2 gange om dagen. Fortæl mig, lad ikke TTG sænke (ifølge parametrene i laboratoriestandarden 0,1-2,5), må jeg drikke dyufaston?

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
17. oktober 2016 kl. 11:33

Hej, at øge doseringen af ​​L-thyroxin er berettiget, da behovet for mængden af ​​hormoner under graviditeten stiger. Du bør tage en blodprøve for TTG om en måned, for ikke at overse hyperthyroidisme (han er også farlig for fosteret).
Hvad angår anvendelsen af ​​dyufaston er et lægemiddel med visse indikationer for anvendelse. Han har intet at gøre med behandling af hypothyroidisme. Det bruges, når der er en trussel om abort, sædvanlig abort og andre tilstande. Diskuter med gynækologen formålet med modtagelse af et præparat som uden personlig undersøgelse og forhør for at fremsætte bemærkninger om formålet med et præparat, jeg ikke kan.

Hej, ved 12 ugers graviditet TTG 3.53, T4cv 8.93. Er disse alvorlige uoverensstemmelser værd at bekymre sig om? Før det gav jeg aldrig op på disse hormonanalyser. Jeg tager foruden vitaminer iodomarin, og i uge 15 blev jeg ordineret l thyroxin 50 mg. Indtil jeg begyndte at tage det. Jeg har aldrig stødt på stoffer med hormoner. Vil jeg så stoppe med at drikke dette hormon eller som jeg læser i nogle kilder det for livet.

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
1. november 2016 kl. 09:52

Hej, graviditet er en særlig betingelse for kvindens krop, der kræver det øgede arbejde i alle indre organer og systemer, hvilket er nødvendigt for den normale udvikling af fosteret. I dit tilfælde viser en stigning i niveauet af TSH over 2,5, at skjoldbruskkirtlen ikke klare dens funktion. Dette fører til, at barnet udvikler sig under betingelser for subklinisk hypothyroidisme. Manglen på skjoldbruskkirtelhormoner kan påvirke udviklingen af ​​hans nervesystem og hele kroppen som helhed negativt. Du bør besøge en fuld-time endokrinolog for at bestemme udnævnelsen af ​​substitutionsbehandling, dosering af lægemidlet og yderligere overvågning af helbredstilstanden under graviditeten.
Gør ultralyd af skjoldbruskkirtlen, samt generelle blod- og urintest, før du besøger en læge.

Hej, jeg har 27 år, doktor-endokrinologen har diagnosticeret mig en autoimmun thyroiditis, gipoterioz. testresultater:
AT til TPO - 125,4 IE / ml
Tm-101,8 μMe / ml
T4-4,14 ​​pmol / L
Fortæl eller sig om denne status SHCHZH efter sorter eller arbejde (7 måneder siden) er mulig eller sandsynlig, og der kan være yderligere hormonbehandling efter behandling?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
4. november 2016 kl. 13:13

Hej, autoimmune sygdomme findes ofte efter fødslen, fordi der under graviditeten er en betydelig omstrukturering af kroppen. Inklusive immunsystemet lider. Du bør helt sikkert tage hormonudskiftningsterapi, fordi niveauet af TTG er meget højt. Hypothyroidisme er en kronisk sygdom, der kræver langvarig behandling. Uafhængigt at annullere hormoner er det ikke nødvendigt. Det normale niveau af TTG på baggrund af behandling tyder på, at dosis af hormoner er velvalgt. Men det betyder ikke, at skjoldbruskkirtlen har genoprettet sit arbejde.
Vær opmærksom på barnets helbred. Mest sandsynligt begyndte hypothyroidisme under graviditeten, og dette kunne påvirke funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen hos barnet.

Velkommen! Til mig i 45 år, kropshøjde 164 se. Vægt 67 kg. Flere år lever jeg med diagnosen autoimmun thyroiditis. I juni blev hormoner: TTG -1,36, AT TG -54,2. Seneste tal ultralyd uge siden højre andel 1,8 * 1,5 * 2,9 V -1,3 ehostruktura uniform, ehoplotnost ujævn, strukturen visualiseret node mod-r 0,7 * 0,5 mm (ni måneder siden 2, 4 * 1,3 * 3,6 node eksisterer ikke), venstre andel 1,4 * 1,1 * 2,2 V-1,8 isthmus 0,37 volumen 3.1 strukturen perenhimy dif-s ændringer-brat øget echogenicitet. Konklusion: Thyroid hypoplasia Differentielle ændringer i parenchyma. Udpeget læge L-teroksin en dosis på 50 til 25, 100 og samtidigt jodomarin Endocrinol 2 tabletter under morgenmad. Hvad synes du? Tak. Jeg vil gerne tilføje: der er en myom i livmoderen med progression

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
29. november 2016 kl. 09:53

Hej, du skal gennemgå en anden blodprøve på TTG, siden juni ikke længere er informativ. Situationen med behandling er ikke helt klar. Du havde en dosis L-thyroxin 50 mcg, og lægen sænkede dig til 25 mcg? Korrektion af hormonbehandling kan kun udføres på basis af friske analyser af TSH. Udseendet af stedet er ikke en undskyldning for at reducere dosis. Dette er en lejlighed til at gøre ultralyd en gang om året for at kontrollere nodulens vækst. Når den når 10 mm, er det nødvendigt at gennemgå en punktering under overvågning af ultralyd. Tag iodomarin, og Endocrinol er et kosttilskud. Så dets effektivitet og sikkerhed er ikke bevist.

Елена Svar:
29. november 2016 kl 21:35

Tak! I dag peresdala TTG, resultaterne otpishus.

Елена Svar:
30. november 2016 kl. 18:06

God tid på dagen! TTG 5,07 IE / l, FT4 13,86 pmol / l, FT3 3,57 pmol / l. Jeg føler mig i en dosis på 25 mcg dårlig, kvælning i skjoldbruskkirtlen, hovedpine, svaghed. Hvad synes du, at vende tilbage til en dosis på 50? Tak.

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
1. december 2016 kl. 18:41

Hej, TTG er naturligvis mindre end normen. Du bør øge dosen af ​​L-thyroxin til 50 mcg og efter en måned at genoprette TTG.

Hej, kære læge) barnet på 8 år den volumen vægt / vægt normale, steg med 1 enhed TSH, kolesterol, T3 og T4 sv.v norme.Vrach udnævnt jodomarin 150na 2mesyatsa gentage TSH indsende yderligere 4 måneder og gøre uzi og TTH. Vægt 32, højde 135. Tror du at give iodomarin eller ej? Måske koster det 100 for at give? Forresten antistoffer i norm eller sats.

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
29. november 2016 kl. 11:43

Hej, jodomarin barn vil bestemt ikke gøre ondt, især hvis du bor i en zone med reduceret mængde jod i miljøet. Det eneste spørgsmål er, om en stigning i mængden af ​​iod i kroppen kan kompensere for en reduceret mængde thyroidhormoner. Hvis hypothyroidism skyldes mangel på jod, er iodomarin den eneste måde at hjælpe patienten på. I andre tilfælde vil det ikke være effektivt.
Hvis patienten har uspecifikke klager (døsighed, nedsat ydelse, vægtforøgelse, forstoppelse), så er det tegn på subklinisk gyrotireose. Så skal du tænke på udnævnelsen af ​​hormonbehandling. Hvis der ikke er symptomer på sygdommen, så kan du tage iodomarin og kontrollere TSH.

God eftermiddag.
Jeg er 30 år gammel. Jeg fodrer babyen 4 måneder. Fra begyndelsen var mælken ikke nok, nu er det endnu mindre. Intet råd fra ammende specialister er nyttigt.
Men 2 gange var der tilfælde, hvor mælken blev hældt af floden (første gang - på uzi ægløsning, anden gang - 40 dage efter den første). Melk i 2 dage, og så lidt igen. Jeg vil antage, at der ikke er nok Prolactin. Hjælp medicin, der forbedrer amning, men jeg har med dem meget sårt hoved.
Kan jeg tage Utrozhestan eller Dufaston for at opretholde amning?

Врач Svar:
1. december 2016 kl. 18:40

Hej, morgen og dyufast er kontraindiceret i amning, da de trænger ind i modermælk. Disse er hormonelle præparater, så deres tilstedeværelse i barnets krop vil skade hans helbred. Hvis du varede 4 måneder, så er der en chance for, at du vil fodre din baby med modermælk i op til et år. Hvis du fodrer et barn med en blanding, så anbefaler jeg et stykke tid at stoppe. Tilby dit barn kun bryster, og gør det så ofte som muligt. Natfodring bør være til stede, og mængden af ​​flydende drukket mindst 2 liter.
Ifølge dit humør, du ønsker at holde amning. Det er meget vigtigt ikke at miste håbet. Om to måneder vil du være i stand til at begynde at lokke, hvilket i høj grad vil lette dit liv.

Юлия Svar:
2. december 2016 kl. 22:19

Tak for svaret.
Fortæl mig, er det nu muligt at amme undersøgelsen og finde ud af årsagen til reduceret prolactin (hvis der er noget fald)? Hvorvidt er det meningen at overdrage analysen på et niveau af Prolactinum? Jeg læser, at undertiden nedsat prolactin er forårsaget af specifikke sundhedsproblemer.
Jeg var det første barn at amme uden problemer.
Tak på forhånd

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
5. december 2016 kl. 10:12

Hej, du kan tage en blodprøve for prolactin. Men selv med sin reduktion vil det være svært for dig at gennemgå en fuldstændig undersøgelse. De mest almindelige problemer med amning skyldes stress, manglende søvn og træthed. Dette påvirker hormonsystemet generelt og især niveauet af prolaktin. Adresse til den lokale terapeut og bestå eller gennemføre standardanalyser (den generelle eller fælles analyse af et blod, den generelle analyse af urin, den biokemiske analyse af et blod). Sammen med Prolactinum kan tjekke en skjoldbruskkirtlen (et hormon TTG).

Юлия Svar:
7. december 2016 kl. 07:47

Hej læge Jeg er 32, højde 168, vægt 63, jeg planlægger at gøre IVF. Har afleveret analysen på TTG, resultat: 3,65, accepteret iodamarin på 1,5 måneder: TTG 3,45. Min gynækolog sagde, at for det øko-behov, at TSG ikke var mere end 2.
Har udpeget eller udpeget Eutiroks 25. Dette stof begyndte allergi: hele ansigtet var dækket med acne, erstattet Eutiroks på L-thyroxin 25, og fra begyndelsen af ​​denne konstant hovedpine, og føler konstant døsighed. Fortæl mig, tak, hvad skal jeg gøre?

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
15. december 2016 kl. 09:50

Hej, du havde en allergisk reaktion ikke til selve komponenten, men til de ekstra stoffer, der udgør tabletten. Derfor, da du ændrede stoffet, havde du ikke længere udslæt.
Et let ubehag ved begyndelsen af ​​behandlingen med L-thyroxin kan være. Lav en blodprøve for TTG om en måned fra starten af ​​behandlingen. I løbet af denne tid tilpasser kroppen sig til den nye hormonelle baggrund.

God eftermiddag! fortæl mig venligst. mig 27. vægt 60 højde 168. Jeg planlægger graviditet ttg 2,96 (satsen er angiveligt op til 4), men lægen sagde at vi skulle have 2,50. med 17 alpha oxyprogesteron 0,91 (normalt til 0,8). Disse indikationer kræver yderligere behandling, eller er min læge (gynækolog reproduktiv) forsikret?

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
19. december 2016 kl. 10:40

Hej, lægen skal reagere på ændringerne i analyserne, fordi i dette øjemed og der er undersøgelser. Især når det kommer til reproduktiv sundhed. I dit tilfælde, hvis du ikke forberede IVF, hvis du ikke har været "mislykkede" graviditeter eller manglende undfangelse i det seneste år, kan du planlægge en graviditet. Hvis gynækologen udpeger yderligere tests, har den ret, især i forhold til 17 alpha oxyprogesteron.

Velkommen! Min datter er 17 år gammel, uregelmæssig menstruationscyklus, i juni 2016 var hun syg med infektiøs mononukleose. Har afleveret analyser i 11 dages cyklus den 13. januar 2017: TTG - 4,53; fri T4 - 1,14; fri T3 - 3,34; anti-TG - 17,1; FSH - 6,77; progesteron - 0,20; Prolactinum - 17,46; Estradiol 67,54; cortisol - 13,4; testosteron total - 1,83; HCG - 1,00. Endokrinologen har straks udpeget eller udpeget til at acceptere en L-thyroxin på 25 mkg. Er dette korrekt? Besvar venligst!

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
31. januar 2017 kl. 12:54

Hej, taktikeren er korrekt. Din datter har brug for behandling, fordi hun har en TTG over normen. Dette kan forårsage hendes problemer med menstruationscyklussen. Den overførte mononukleose til skjoldbruskkirtelen påvirkes ikke.

Hej Min datter er 15 år gammel, uregelmæssig menstruationscyklus, cyste af venstre ovarie, ordineret behandling og test for hormoner. TTG-3.74, prolactin-15,67, testosteron 1,12. Indikatorer som i normen, men på randen. forstyrrer TTG, som mig mest gipoterioz. Jeg må ikke gå glip af.

et andet spørgsmål. min TTG fra august 2015 til april 2016 med en dosis eutiroks 50 faldt fra 9,22 til 2,5. Øget dosis til 75. Nu TTG-0.73. At returnere en dosis på 50?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
4. februar 2017 kl. 10:28

Hej, hvis du har AIT, så kan datteren også begynde denne sygdom, da den genetiske disposition er vigtig. Men oftere end en gang om året for at kontrollere TTG er det ikke nødvendigt (under forudsætning af god sundhedstilstand og manglende klager).
Om dit helbred - hvis du har en klage (hjertebanken, dårlig søvn, irritabilitet, etc.), så er du nødt til at reducere dosis af lægemidlet. Hvis der ikke er nogen klager, kan du tage 75 mcg yderligere. I tre måneder kontrollen TTG.

Velkommen! For mig af 28 år forsøger jeg at blive gravid, test for ægløsning negativ. TSH 5,96. På gynækologi er alt normalt. Diagnosen er "hypothyroidisme". Jeg drikker eutiroks-25 2 uger. Nu er gode dage til undfangelse. Er det værd at forsøge at opfatte et barn og gøre foloiculometry, eller er det bedre at vente? Tak på forhånd for din opmærksomhed!

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
16. februar 2017 kl. 17:59

Hej, bedst lave en blodprøve for TTG om en måned på baggrund af behandlingen. Hvis resultatet er inden for normale grænser, kan du sikkert planlægge din graviditet. Men stop med at tage stoffet bør ikke være, fordi TTG vender tilbage til de foregående tal. For at acceptere L-thyroxin er det nødvendigt under al graviditet og thoracal fodring, og det er obligatorisk under kontrol TTG en gang om tre måneder.

Екатерина Svar:
21. februar, 2017 kl. 07:24

Tak for svaret! Jeg er meget bekymret over manglen på ægløsning (negative test). På gynækologi er alt fint: både test og uzi OMT, der er ingen infektioner. Kan hypothyroidisme være årsagen til, at der ikke er ægløsning?

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
21. februar, 2017 kl. 13:27

Hej, gynækologer ordentligt ordinerer en blodprøve for thyroidhormoner til al planlægning og allerede gravide kvinder. Selv mindre hypothyroidisme, kan ingen alvorlige patientens klager (svaghed, sløvhed, forstoppelse, vægtøgning, hukommelsestab, etc.) føre til infertilitet. Og hos gravide kan denne tilstand føre til en frossen graviditet, en forsinkelse i intrauterin udvikling, alvorlige afvigelser fra nervesystemet i fosteret. Derfor er det vigtigt at kende niveauet af TSH og T4 gratis, når du forbereder dig til graviditet, og endnu mere, hvis du har problemer med opfattelsen.

Velkommen eutiroks 25mkg besked på, og i 4-6 uger, og gøre kontrol af TSH og komme med resultaterne, hvis blive testet og stoppe med at drikke eutiroks en uge før lægens march, kan det?

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
27. februar, 2017 kl. 17:51

Hej, hvis du holder op med at tage stoffet, så vender TTG tilbage til de tidligere tal, der var før behandlingen.
Betydningen af ​​at kontrollere TSH er at forstå, om du har nok 25 μg ectyrox. Hvis TTG på baggrund af behandlingen vil være over 4, vil lægen øge dosen af ​​lægemidlet.
Det skal huskes, at l-thyroxin er hormonbehandling. Det påvirker ikke årsagen til sygdommen og genopretter ikke kroppen. For at forvente, at skjoldbruskkirtlen pludselig vil fungere uafhængigt af baggrunden for eutirox, er det ikke det værd.

Hej, jeg er 26 år gammel, jeg har ikke haft en skjoldbruskkirtlet ultralyd i lang tid, der var knuder på højre side. Har afleveret analyser på hormoner TTG - 14,10, Free 4 - 1,05, Anti TPO - 404,2, før jeg ikke overgav hormonanalyser og nu her.... gift, 1,5 år gammel, jeg kan ikke blive gravid. Endokrinologen foreskrev L-teraxin 50 - 2 uger og 3 måneder L-teraxin 75 uden at forklare noget. Fortæl mig venligst, vil jeg være i stand til at sænke hormoner i en sådan periode? Det mest foruroligende spørgsmål for mig, efter at jeg har fået hormonerne tilbage til det normale, er, om jeg kan tænke mig? Mange tak.

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
3. marts 2017 kl. 09:58

Hej, sandsynligvis er årsagen til infertilitet hypothyroidisme. På dette tidspunkt bør du være beskyttet, da en tilfældig graviditet mod hypothyroidisme kan ende i en dårlig tilstand (spontan abort, intrauterin vækstretardering).
Basis for behandling er hormonbehandlingsterapi L-thyroxin. Det er nødvendigt, fordi din skjoldbruskkirtel har stoppet med at producere dine egne hormoner. Dette skete, fordi væv af kirtel er en autoimmun proces, som gradvist ødelægger organets struktur. Dette fører til et fald i produktionen af ​​de vigtigste hormoner - thyroxin og triiodothyronin. Som følge heraf krænkes mange funktioner i kroppen, og evnen til at blive gravid.
Den hormonelle baggrund vil komme tilbage til normal, hvis dosen af ​​L-thyroxin bliver afhentet korrekt. Umiddelbart "gætte" den korrekte dosering er vanskelig, så lægen udpegede dig kontrol efter tre måneder. Hvis TTG ved denne tid vil være normal, så kan du sikkert planlægge graviditet. For at stoppe modtagelsen af ​​en L-thyroxin ved normalisering af et hormonniveau er det under ingen omstændigheder umuligt, da TTG igen vil vokse, og 4 vil falde.

Hej! Ved en fejl gav jeg barnet 3 år i stedet for glycin L-thyroxin, hvad sker der nu?

Læge-endokrinologen Monakova Е.А. Svar:
6. marts 2017 kl. 09:52

Hej, i sådanne tilfælde er det nødvendigt at ringe til en ambulance eller selvstændigt organisere magens skylning.
Hvis du ikke gjorde det straks, så se barnet (blodtryk, puls, humør, søvn). Reaktionen afhænger af barnets vægt og doseringen af ​​lægemidlet. Hvis du ser en forandring på sundhedsområdet, så ring en ambulance.

Нурсания Svar:
6. marts 2017 kl. 10:24

Hej! Tak! Ingen ændringer bemærket versa godt humør, Sov godt, selvom det forekom mig blev hun roligere, var nervøs, hysteri hele tiden, så lad glycin, og derefter to dage et mirakel barn.

Нурсания Svar:
6. marts 2017 kl. 10:39

barnets vægt 15 kg og dosis 50

God eftermiddag,
Jeg planlægger en graviditet, besøgte en gynækolog-endokrinolog,
Har afleveret et blod. resultater:
TSH 1.650 mIU / l
T4, 8,95 pmol / L
AntTPO 1 IE / ml
Prolactin 12,3 μg / l
Estradiol 23 ng / l
Lægen foreskrev L-thyroxin 25 i 3 måneder.
Derefter gik jeg til polyklinikken, og lægen siger, at alt er normalt, og jeg behøver ikke noget at drikke.
Jeg tager stoffet i ca. 3 uger. Tilstanden blev min meget bedre. Dit råd: At stoppe med at tage eller følge udnævnelsen af ​​en gynækolog.
Tak på forhånd

Hej, vækst 1,50 vægt-43
Plan graviditet i december TSH 5.42vrach diagnosticeret hypothyroidisme og udpegede eutiroks 25.Cherez 2mes i marts s 07.03.2017sdala 3.50mkME TSH / ml (normal 0,40-3,77)
T4 fri-1,19 (med en hastighed på 1,00-1,60), Anti-TPO-6,72 (i hastigheden 34).
Shchitovidki Uzi: Konturer lig chetkie.Raspolozhenie kirtel tipichnoe.Ehogennost normalnaya.Kapsula nepreryvnaya.Peresheek 0,3sm ikke utolschen.Pravaya fraktion størrelse 4.3 * 1.2 * 10sm.Obem 2,9sm kubik.
venstre delestørrelse 4.2 * 1.4 * 1.1. Lydstyrken er 3,8 cm i terningen.
Zaklyuchenip Uzi schitov.zhelezy: sonografiske lille cyste med forkalkning af begge kamre af venstre lap schitovid.zhelezy.Uzlovoe uddannelse schitovid.zhelezy (Ifølge WHO normen for kvinder fra 4,4-18sm kubik) Hvad betyder det, hvis jeg kunne planlægge en graviditet?.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
Marts 12th, 2017 kl 21:04

Hej, du kan planlægge en graviditet, fordi TTG i øjeblikket er inden for normen. Stop med at tage stoffet, kan ikke, fordi TSH igen stiger. Fortsæt med at tage lægemidlet bør være under graviditet og amning. Hvis det ikke kommer inden tre måneder efter graviditeten, er det værd at genoptage en blodprøve for TSH. Den bedste opfattelse forekommer ved TTG mindre end 2,5 mU / l.
Når graviditeten kommer, er det nødvendigt at straks lave TSH (sørg for, at resultatet er inden for normen), og tag derefter analysen en gang hver tredje måned til overvågning.
I anledning af USA - overvågning en gang om året med tilsyn med vækst af en knude (i denne konklusion angav du ikke dets størrelser). Hvis de er mere end 10 mm, skal du lave en punkteringsdannelse under overvågning af ultralyd.

Hej, fortæl eller siger, om TTG det hæves, kan det føre til stigning i niveauet af en cholesterin?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
Marts 12th, 2017 kl 21:04

Hej, skift TTG taler om forstyrrelse af det endokrine system arbejde. Og hun er ansvarlig for mange processer i kroppen, herunder for udveksling af lipider. En stigning i TSH forekommer med hypothyroidisme, og hovedproblemet med denne sygdom er at bremse metaboliske processer. Kolesterol, som falder ud af fødevarer produceret i leveren og normale skal udføre sin fysiologiske funktion (indlejret i membranen af ​​celler, deltager i syntesen af ​​kønshormoner, etc.). Med et fald i stofskiftet sænker processerne for cellefornyelse, følgelig reduceres forbruget, hvilket fører til dets stigning i blodet. Meget højt kolesteroltal er sjældent forårsaget af gyrotireose alene, så du er nødt til at justere TSH-niveauet, re-evaluere kost og livsstil.
Med bevarelsen af ​​hypercholesterolemi er det nødvendigt at ty til farmakologisk korrektion med statiner. Højt kolesterol fører til skade på vaskulaturen, hvilket øger risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald. Det er lettere at forebygge alvorlige helbredsproblemer end at behandle dem.

Hej, fortæl mig, tak. Intet forstyrrer undtagen temperaturen på 37, hvilket holder efter et fald i immunitet og hyppige forkølelser i mere end en måned. Øgede lymfocytter og neutrofiler faldt i procent, i enheder af 10-9 / l, de samme indikatorer er normale, som lægen sagde det er et tegn på betændelse i kroppen, og fra det temperatura.Povysheny -373 blodplader med en hastighed på 180-320 (selv i mange laboratorier op til 400). Resten af ​​testene (biokemi og urin) er normale. Hormoner, indtil de udleveres, gjorde ultralyd i skjoldbruskkirtlen (terapeuten anbefales at tage fat på den endokrinolog) Oplysning:
Isthmus 2 mm. Strukturen er moderat heterogen, ekkogeniteten er normal, noderne er ikke losiruyutsya. Den rigtige andel-21x17x53 (volumen 9,1 ml). Struktur moderat ensartet, ekkogenicitet normalnaya.V centrale områder deler flanke lotsiruetsja hypoechogenic størrelse 8h4h7mm node med tydelige konturer. Blodstrømmen i kæftens parenchyma styrkes ikke. Den venstre del-21x14x51 (volumen på 7,2 ml). Løvets vævsstruktur er stærkt heterogen med dannelsen af ​​pseudo-node-transformation, normal ekkogenicitet. Sande knuder bliver ikke lokaliserede. Det totale volumen på 16,3 schit.zhelezy-ml.Regionarnye lymfeknuder: lymfeknuder blev ikke forstørret jugular grupper, typisk ehostruktury. I paratracheal region efterlades fortrinsvis visualiseret hypoekkoisk lymfeknuder størrelse 7h7h12mm, 11h4mm, 12h4mm, 8h3mm.Zaklyuchenie: ved Uzi lille knude højre lap, diffuse ændring skjoldbruskkirtlen strukturer karakteristiske for autoimmun proces. Hals limfadenopatiya.Rekomendovano: en blodprøve for TSH, St. T4, calcitonin, ioniseret calcium, parathyroidhormon, antistoffer mod thyroglobulin, thyroid peroxidase antistoffer. Fortæl mig, hvorfor så mange tests? Normalt sådan pass kun TSH og T3 og T4 virker, og jeg har en samling af alle disse tests virkelig er nødvendige for at passere, kan du gøre nogle specifikke test og ikke så meget i min situation eller til at starte? Og kan der være temperatur på grund af problemer med skjoldbruskkirtlen, da temperaturen syntes at hyppige forkølelser efter et fald i immunitet, og er forblevet, og holdes? Tak på forhånd og meget håber jeg på dit svar. Undskyld, hvis jeg havde meget tekst, ønskede jeg at beskrive situationen fuldstændigt.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
Marts 12th, 2017 kl 21:07

Hej, ændringer i blodet (lymfocytose) og forstørrede lymfeknuder indikerer behovet for at gennemgå en screening for at udelukke Epstein-Barr-viruset. Til dette gør ELISA med IgG og Ig M til VEB. Overlever også IFA på et cytomegalovirus og en virus af simple herpes. Med resultaterne skal du kontakte en smitsomme sygeplejerske.
I tilfælde af skjoldbruskkirtlen: calcitonin, ioniseret calcium, parathyreoideahormon er hormoner, der gives til at forfine arbejdet med parathyroidkirtlerne. Behovet for undersøgelse bør bestemmes af tilstedeværelsen af ​​klager og et tilsvarende klinisk billede. Diskuter dette spørgsmål med fuld-time endokrinolog.
TTG, T4 og antistoffer mod TPO bør gives, som det er inkluderet i den komplekse undersøgelse af skjoldbruskkirtlen. Ultralyd skal udføres en gang om året for at kontrollere nodulens vækst i højre lob.
Uden en opfølgning er det svært at sige, om skjoldbruskkirtlen er årsagen til feber. Nogle gange er der i modsætning til hypothyroidisme et fald i immuniteten og som følge heraf tilførslen af ​​EBV-infektion og andre problemer.

Velkommen
Min datter er 21 år gammel. Højde 162, vægt 63. Menstruation fra begyndelsen (fra 13 år) var uregelmæssig. 4 år siden, efter udnævnelsen af ​​Dysmenorm loophåndtag, for et år siden, igen afbrudt cyklus undersøgelse afslørede polycystiske ovarier, blev udnævnt Jess + (tager op til nu), derefter blev forhøjet testosteron, andre hormoner er normale. Cyklus tilbage til normal på ultralyd æggestokke har polycystisk normalt sporløst, ingen pobochek testosteron generobrede - normen. For seks måneder siden blev der konstateret en konstant stigning i kropstemperaturen. Vi gik igennem alle slags undersøgelser, der ikke afslørede noget. For to måneder siden blev hormoner leveret - TTG 4.02 FT4 16.42 TSH 3.61. Endocrinologist betegnet L-thyroxin på 25 mg i 2 måneder, men sagde let feber kan være forbundet med skjoldbruskkirtlen og efter 2 uger har taget temperaturen kan falde, men dette ikke ske. Er gået eller har fundet sted 2 måneder, var der en takykardi, er gået igen TTG 3,96, er praktisk taget ikke faldet. Endokrinologen øgede dosen til 50 mg og sagde genoptagelse efter 6 uger. Fortæl mig, om en sådan behandling er tilstrækkeligt, og om der er behov for yderligere inspektioner eller kan have behov for at henvise til en anden endokrinolog?

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
Marts 12th, 2017 kl 21:08

Hej, der er et kompleks af undersøgelser, som er foreskrevet ved subfebril temperatur. Det omfatter abdominal ultralyd, endoskopi, koloskopi, generelle blod- og urinprøver, blodforgiftning (HIV, RW, hepatitis, -VEB virusinfektion, CMV, HSV), røntgen af ​​thorax, og andre Mantoux test.
Hypothyroidisme kan føre til en subfebril temperatur, men for at bekræfte dette skal alle andre organer og systemer undersøges fuldt ud.
En stigning i doseringen af ​​lægemidlet er berettiget, da 25 μg thyroxin i din datter ikke signifikant reducerede niveauet af TSH. For at behandle hypothyroidisme er det nødvendigt, selv om det ikke er forbundet med subfiltemperatur. Overhold din datters sundhed. Hvis takykardien stiger, skal du straks genoptage blodet på TTG.

Hej For mig 22. Forstyrret konstant irritabilitet og hovedpine. Jeg donerede blod til hormoner, resultatet: T3 gratis 6,34. T4 fri 20. TTG 1,27. Hvad siger du? T3 synes at være overskredet.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
21. marts 2017 kl 21:56

Hej, en lille stigning i T3 er ikke normativ, hvis TSH er normal. Ved resultater af analyser af data for patologi af en skjoldbruskkirtlen hos dig er ikke til stede. For en komplet undersøgelse skal du lave en ultralyd af skjoldbruskkirtlen. Adresse til den interne neurolog for beslutningen af ​​dit spørgsmål.

Overleveret analysen i en periode på ca. 9 uger var forhøjet TTG - 4,31. Gynækologen har udpeget eller nomineret eutiroks 25 mkg om dagen på en gang og høring hos endokrinologen. På grund af den tætte optagelse var endokrinologen ved 14 uger og genoptag analysen. I dag tog jeg resultatet - 1,64 mIU / ml. Jeg fik tildelt til at øge dosen til 50 mcg om dagen. Og en anden test i 22-26 uger. Jeg forstod ikke, hvorfor jeg skulle øge det.
TTG er ikke nok faldet, tiden har udpeget eller nomineret stigning i en dosis? Kan komme ned eller gå til anden læge? Jeg har det godt, jeg forstår ikke grundene til stigningen.

Врач-эндокринолог Монакова Ekaterina Svar:
25. marts 2017 kl. 14:10

Hej, for at finde ud af årsagen til at øge dosen af ​​L-thyroxin, skal du komme til den endokrinolog, der udpegede den. Mest sandsynligt blev lægen styret af, at betegnelsen er lille, og TTG bør være endnu lavere. Men normalt er det typisk for første trimester, og du har allerede flyttet ind i den anden. I øjeblikket har du ret til at besøge en anden specialist for at høre en anden udtalelse.

God eftermiddag! På mig er et skjoldbruskkirtelstimulerende hormon 13.161 og antistoffer op til en thyreperoxidase - 425. Har udpeget eller udpeget
L-thyroxin (dosering 75). Bare forklarede ikke noget. om det vil være nok. Jeg tager også et iod-aktiv. Meget meget, jeg venter på svaret.

Эндокринолог MAMA12.ru Svar:
1. april 2017 kl. 10:15

Hej, du har hypothyroidisme (et fald i thyroidhormonerne), der opstod på grund af autoimmun thyroiditis. Denne betingelse stammer fra immunsystemets funktionssvigt, så det er svært at fjerne årsagen til sygdommen. Hormonudskiftningsterapi er nødvendig, da TTG er meget høj. Kontrol TTG bør bruges om tre måneder eller tidligere ved ændringer af sundhedstilstand (hjertebanken, nervøsitet, appetitskifte, vægt, en drømstilstand). Fra indtagelse af iodpræparater bør kasseres, da årsagen til AIT ikke er en mangel på jod, men i den autoimmune proces.

Hej, datter af 17 let.po Uzi-diffuse ændringer i skjoldbruskkirtlen, blod og urin til sukker er normale. TTG. -0,96., t4 -11.66, antistoffer mod thyroidperoxidase mindre end 0,25. Konstant irritabilitet (forud for eksamen), hår falde, body udslæt.På modtager kun en uge til endokrinolog, børnelæge har udnævnt kun jodomarin Som det kan foreslå diagnosen og hvilken behandling er nødvendig? Tak for svaret.

Эндокринолог MAMA12.ru Svar:
4. april 2017 kl. 08:49

Velkommen til dig forudsat ingen analyse af afvigelser, men du kan besøge den fuldtids endokrinolog til nærmere vurdering. Ovennævnte klager kan være symptomer på centralnervesystemet eller fordøjelseskanalen. Udfør en omfattende undersøgelse hos den lokale terapeut (biokemisk blodprøve, ultralyd abdominal, muligvis EGDS, coprogram osv.).

Hej, jeg er 61 år, i henhold til resultaterne UZI diffus fokale forandringer i skjoldbruskkirtlen, opdagede knudepunkter 7h6 mm 4h4mm, 13h2mm.Analizy - TSH = 2,62 (rate 0,27-4,2) T4sv = 12,67 ( norm 12-22) ATPO = 2,5 (norm 1-30).Vrach thyroxin betegnet 75 ug jodomarin 100 mg, 75 mg cardiomagnil. Men hvis testene er normale, hvorfor alle disse stoffer? Jeg har ikke fremlagt nogen klager til lægen. Jeg vil være meget taknemmelig for svaret.

Эндокринолог MAMA12.ru Svar:
8. april, 2017 kl. 12:53

Hej, du skal gentagne gange høre en læge, så han forklarer behovet for hormonbehandling. Nodular goiter er ikke en indikation for udnævnelsen af ​​L-thyroxin. Kardiomagneten bør også kun bruges til visse sygdomme. Du bør gøre en punktering af knudepunktet, som har en længde på mere end 10 mm. Men dette problem skal løses med uuzi, fordi dets bredde kun er 2 mm, det vil sige, at den kan være for smal til punktering.

God eftermiddag. Året kunne ikke blive gravid. Har fundet ud af problemer med en skjoldbruskkirtel, har registreret en l-thyroxin50 (t 4,56). Fra første cyklus viser det mig, at jeg blev gravid med en TTg - 1.2, lægen vinkede hånden og fortalte mig at forlade en dosis på 50. Gynækologen ordinerede iodomarin 200. Om 7 uger - et abort. Kan skjoldbruskkirtlen være årsagen? Om du skal fortsætte med at drikke en dosis på 50?

Эндокринолог MAMA12.ru Svar:
9. april 2017 kl. 08:58

Hej, resultatet af TTG for første trimester er meget godt, så det er usandsynligt, at problemer med skjoldbruskkirtlen var årsagen til abort. Det er nødvendigt at blive godt undersøgt for infektion, kontrollere blodkoagulationssystemet. Og det skal huskes, at abort er først og fremmest naturlig valg. Fortsæt med at tage L-thyroxin ved den angivne dosis og find en god reproduktiv gynækolog.

God eftermiddag! Spørg venligst, det betyder TTG - 42,5325, hvis 4 gratis - 7,49 og 3 gratis - 2,16. Med det faktum, at skjoldbruskkirtlen blev dræbt af radioaktivt iod for 6 år siden.
Spørg venligst, at det er nødvendigt at gøre eller gøre. Ved receptionen tilmeldte jeg mig, men køen er meget langt væk.

Эндокринолог Svar:
3. maj 2017 kl. 10:36

Hej, dømmende efter de givne oplysninger, har du gennemgået radioaktiv jodbehandling i forbindelse med diffus giftig goiter. Denne tilstand er karakteriseret ved et øget niveau af hormon thyroxin (T4) og en nedsat værdi af TSH (hyperthyroidisme). I øjeblikket er situationen helt modsat - TSH er vokset, og T4 er gratis reduceret (hypothyroidisme). Dette er konsekvenserne af behandlingen med radioaktivt iod. Betydningen af ​​behandling af hypothyroidisme er hormonbehandling med L-thyroxin. Det er vigtigt at vælge den rigtige dosis afhængigt af patientens alder og vægt. Dette skal håndteres af en heltidsendokrinolog efter en grundig undersøgelse og evaluering af de indsendte testresultater.

Hej Jeg har en 9 ugers graviditet. Har afleveret analysen TTG - 2,28. Er det nødvendigt at reducere det. Eller er dette et normalt resultat for første trimester?

Врач-эндокринолог Svar:
3. maj, 2017 kl. 12:29

Hej, i første trimester observeres normalt lavere TSH-tal, men din version af Toda er en variant af normen. Du kan foretage en anden analyse om en måned. Hvis TTG vokser, så skal du besøge endokrinologen.

Hej For to måneder siden har jeg diagnosticeret en hypotyrose primær. 9,15. den læge, endokrinologen har udpeget eller nomineret eutiroks 88 (jeg drikker det eller han allerede næsten to måneder). modtog i dag en ny analyse på 3,79. lægen var endnu ikke Fortæl mig, hvorfor symptomerne ikke passer. de er meget forstyrrende for mig (lavt tryk 100 70) svimmelhed. ring i ørerne., svaghed. rystede hænder ryster (((

Врач-эндокринолог MAMA12.ru Svar:
13. juni 2017 kl. 22:33

Velkommen symptomer, især hvis det startede lang tid, sjældent finder sted i de første par måneder fra start lecheniya.Takzhe må ikke glemme, at de symptomer, du opført kan være forbundet ikke kun med sygdom i skjoldbruskkirtlen, men også med problemerne i andre indre organer.
Du skriver ikke din alder og vægt. Måske kan du en smule øge dosis af lægemidlet. Men det skal huskes, at der ved overdosering kan være tegn på thyrotoksicose. Dette vil påvirke hele kroppen som helhed, især på de nervøse og kardiovaskulære systemer.

God aften, så fortæl mig, hvad det betyder TTG-2.670mkME ml, AT-TPO- 16.50 IU ml, og uzi pokazalopravaya andel på 35 * 13 * 8 mm, V 1,94 ml, venstre lap 31 * 8 * 9 mm, V 1,11 ml, konturer lige, struktur fint kornet

Врач-эндокринолог MAMA12.ru Svar:
13. juni 2017 kl. 22:35

Hej, hormonniveauer er inden for normale grænser. Ved ultralyd er abnormiteter i skjoldbruskkirtelstrukturen ret almindelige. Det vigtigste er, at der ikke bør være knudeformationer.
Du bør tage iodpræparater i to til tre måneder. Især hvis du bor i et område, der indeholder lidt jod i miljøet.

God eftermiddag. Jeg er 36 år gammel. Ultralyd afslørede en multinodulær goiter. Dimensioner af formationer fra 5 til 13 mm i højre lob og i venstre lob er 48 mm i diameter. Testresultater: thyroid-stimulerende hormon 1,072 μU / ml
Triiodothyronin fri 3,21 pg / ml
Calciumioniseret 1,23 mmol / l
Det er alt det, lægen har angivet at tage prøver.
Spørgsmålet om, hvad disse indikatorer taler og for hvilket formål lægen har udpeget eller udpeget til at bruge L en thyroxin 50 på en fane. Og jodomarin 100
I forvejen takker jeg for svaret.

Врач-эндокринолог MAMA12.ru Svar:
15. juni 2017 kl. 08:47

Hej, at kommentere udnævnelsen af ​​L-thyroxin er svært, da en anden læge anbefalede det. Normalt bruges den, hvis TSH er over normal. Du angiver ikke normen for laboratoriet, hvor du tog blodprøven. Normalt er den øvre grænse 4,0 μU / ml. Du bør diskutere med lægen årsagen til udnævnelsen af ​​L-thyroxin eller besøge en anden fuld-time endokrinolog for en personlig undersøgelse og løsning af dette problem.
Du skal også punktere de knuder, der har en størrelse på mere end 10 mm.

Hej, jeg har primær hypothyroidisme, lægen altid tildeler mig en analyse kun på TSH, da jeg spurgte, hvorfor jeg ikke ordinere test for T3, T4, antistoffer til thyroglobulin, antistoffer til TP, hun fortalte mig, at diagnosen stilles og kontrollere TSH lige nok. Jeg ville gerne vide fra dig, er det virkelig så? Jeg har tidligere haft en anden læge (på grund af flytning ændret), der diagnosticeres mig, det er altid tildelt mig hele analysen og beviser jeg red stærkt i lang tid optagning doseringen preparata.Zaranee tak!

Врач-эндокринолог MAMA12.ru Svar:
20. juni 2017 kl 21:28

Hej, primær hypothyroidisme opstår af forskellige årsager, men det behandles lige - med hormonudskiftningsterapi L-thyroxin. Og vi kan kun styre doseringen af ​​dette lægemiddel ved hjælp af en blodprøve på TTG. Hvis du er roligere, kan du lave en fælles hormonprofil og de indikatorer, der tidligere blev afvist fra normen. Men korrektionen af ​​behandlingen vil ikke blive afspejlet.

God eftermiddag. Jeg er 23 år gammel. 3 måneder siden lavede hun en sonografi af skjoldbruskkirtlen, diagnosticeret med diffus hyperplasi af skjoldbruskkirtlen inden for 1 grad. Har afleveret analyser TTG-3,9 (norm eller sats 0,5-4,1), 4 fri-1,2 (norm eller sats 0,85-1,85), antistoffer mod et thyroglobulin 238,6 (norm eller sats op til 100). Derefter foreskrev lægen l-thyroxin 25 mg. I 2 måneder faldt jeg op omkring 10 kg. Igen bestod jeg af prøverne TTG-2.9 (norm 0.5-4.1), T4 free-1.55 (frekvensen 0,85-1,85). Derefter ordinerede lægen at drikke l-thyroxin 50 mg. Efter 15 dage passerede jeg igen testene TTG-0.314 (norm0.27-4.2) og T4 fri-1,78 (sats 0,93-1,7). Nu har lægen ordineret at drikke 3/4 del af 50 mg l-terixin. Men på grund af at mit hormon T4 er gratis, er jeg bange for at drikke medicin. Allerede 10 dage har ikke drikke, du kan begynde at drikke igen, eller ej? Ikke at vide hvad du skal gøre, vær venlig at hjælpe.

Врач-эндокринолог Мама12.ru Svar:
26. juni, 2017 kl. 21.44

Hej, du skal besøge en anden heltid endokrinolog, for at lytte til den anden specialists udtalelse om dit spørgsmål. I øjeblikket ville jeg have givet dig prøver på en ren baggrund uden L-thyroxin (TTG overfølsom og T4 fri). Og med friske resultater, skal du tilmelde dig en aftale med en læge.

Hej 4 år barn, medfødt hypothyroidisme, drikke L-thyroxin dosis 100 deponeret den TTG blod med en hastighed på fra O 66 0,0143 hendes resultat. Hvad skal man gøre og hvordan man skal være? Tak på forhånd

Врач-эндокринолог Svar:
8. juli, 2017 kl. 13:21

Hej, du har brug for korrektion af behandlingen, men endokrinologen skal være involveret i dette problem efter en personlig undersøgelse af barnet.

Hej Hvorvidt børns endokrinolog kan udpege eller nominere til barnet (7 år) L-thyroxin uden forudgående udlevering af analyser på hormoner i en skjoldbruskkirtlen?

Эндокринолог MAMA12.ru Svar:
15. juli, 2017 kl. 12:59

Hej, hormonudskiftningsterapi har strenge indikationer, derfor anbefales det ikke at ordinere L-thyroxin uden undersøgelse. Du skal lave en blodprøve for TTG, T4 fri og antistoffer mod TPO. Ud over laboratoriemetoder er det stadig nødvendigt at gennemgå ultralyd af skjoldbruskkirtlen.

God eftermiddag!
På mig en hypothyrose har endokrinologen udnævnt eller nomineret l-thyroxin til begyndelsen 25mkg / dag. Før jeg går til en anden undersøgelse, skal jeg sende test til TTG, T4 fri og antistoffer mod TPO.
Spørg, om det er nødvendigt at stoppe modtagelsen af ​​et præparat i 1 uge før analysen leveres? Eller er det nødvendigt at fortsætte med at drikke?
Lægen gav ikke nogen specielle instrukser om denne score.

God eftermiddag! barn 2g.10 måneder. naznvcheny analyser på tom mave TSH-receptor-antistof t4-12.78 0,4, total-T4 112,6, T3 obshy-3,5-m3 friheder - 6,93, insulin-4,7 med peptid -1210, belastningen (efter måltid) insulin-3,6, med -peptid-1.280, t3-fri-7.22. Ultralyd af skjoldbruskkirtlen er normal. Kun m3 øges. Hvad kan det være? barnet hurtigt dæk, der er sved, tårefuldhed, vi går ikke i vægt og vækst. begyndte i januar 2017 efter acetone. Skal jeg give iodomarin? til lægen om kun to uger.

MAMA12.ru Svar:
16. august, 2017 kl 21:17

Hej, i sådanne tilfælde anbefales det, at kontrollen af ​​den indikator, der blev ændret under den første undersøgelse, i løbet af en måned udføres. Du kan begynde at tage iodomarin i en dosis på 50 mcg, før du undersøger endokrinologen.

Velkommen! Diagnosen: en subklinisk gipoterioz, ттг-6,4; St. 4-16,5; sv.t-7,3; behandlet med en klage: kraftigt forøget med 12 kg, hævelse af ansigt og ben. 51 god, 78 kg (var vægt 66 kg) højde-156. Lægen opsagde, der var ingen behandling... Kan du rådgive mig noget i dette tilfælde? Tak på forhånd!

God eftermiddag!
Mor er 80 år gammel
Ultralyd SHCHZH - uden patologier.
TSH = 7,81 μMO / ml i en hastighed på 0,27-4,2 μMO / ml
ST4 = 0,904 ved normen (angivet i laboratoriearket) = 0,93 - 1,70
Men! Med den sats, der er angivet i informationsartiklerne = 0,70 - 1,71
Separat nævne, at også øget kreatinin = 147 ved hastigheden = 44,0-80,0
Interesseret i din kvalificerede mening. Er det subklinisk hypothyroidisme eller allerede manifest? Med sådanne grænseværdier og i denne alder er det nødvendigt at begynde at tage hormoner eller at afstå? Taknemmelig på forhånd.

Эндокринолог MAMA12.ru Svar:
19. oktober, 2017 kl. 17:51

Hej, hos patienter i den ældre aldersgruppe er normen for TTG lidt højere end for andre kategorier af borgere. Dette skyldes, at brugen af ​​hormonudskiftningsterapi i dem kan forårsage komplikationer fra det kardiovaskulære system. Derfor er stoffer ordineres udelukkende på beviserne på den langsigtede forhøjet TSH, frit T4 tilsyneladende fald i forekomsten af ​​klager fra patienten (ved den måde, du skriver ikke, hvorfor gå at blive testet).
Rådfør dig med den fulde endokrinolog om referenceretningen. Normalt er testen af ​​testen ordineret tre måneder eller tidligere, hvis tilstanden forværres.

God eftermiddag! Jeg er meget bekymret over hormonet TTG og T4 gratis. TTG ved mig-2,81 og 4 fri-12,1. Jeg tager iodomarin 200 en gang dagligt. Graviditet er 13,6 uger. Er dette normalt, og hvordan påvirker det barnet?

Эндокринолог MAMA12.ru Svar:
19. oktober, 2017 kl. 15:59

Hej, TTG inden for rammerne af norm eller sats og 4 gratis på bunden. I sådanne tilfælde er det nødvendigt at besøge en fuld-time endokrinolog for at vurdere den generelle sundhedstilstand og alle risikofaktorer. Hvis det er nødvendigt, ordinerer lægen hormonbehandling.

Velkommen! Min datter er 7 år gammel. Hun har en stigning i ultralyds totalvolumen 7,7 i skjoldbruskkirtlen. TSH

  • Velkommen! Min datter er 7 år gammel. Hun har en stigning i ultralyds totalvolumen 7,7 i skjoldbruskkirtlen. ТТГ MAMA12.ru Svar:
    25. november 2017 kl. 12:35

    Hej, du bør helt sikkert besøge en endokrinolog, da der er et markant fald i niveauet af TSH. Sådanne situationer kræver behandling. Carat klasser bør udskydes, indtil den passende behandling for sygdommen er valgt.

    God eftermiddag! Jeg føler mig dårligt, mit hjerte gør ondt, jeg er svag, jeg sveder skræmt. Jeg er en kvinde, 60 år gammel. Problemer med shchitovidkoj - Jeg sidder på en L-thyroxin. Til lægen for at indtaste navnet frygteligt svært, selv til den betalt endokrinolog rekord. Her har overleveret analyser:
    Biokemi af blod
    Aærogenicitetskoefficienten er 5,7
    Lipoproteiner med høj densitet - 0,95 mmol / l
    Lipoproteiner med lav densitet - 5,05 mmol / l
    Triglycerider - 1,59 mmol / l
    Kolesterol - 6,39 mmol / l
    Hormoner og oncomarkers
    Det skjoldbruskkirtelstimulerende hormon er 8,7000 μIU / ml (den første så høje)
    Fortæl eller sig om, hvorvidt det er nødvendigt at hæve eller forøge en dosis af en L-thyroxin og hvor meget eller så meget som?

    Врач-эндокринолог mama12.ru Svar:
    20. december 2017 kl. 00:12

    Hej, du skriver ikke niveauet af T4 gratis, og du må ikke stemme dosen af ​​l-thyroxin. Derfor er det svært at give konkrete anbefalinger.
    Øget kolesterol og højdensitets lipoproteiner kræver opmærksomhed. For yderligere undersøgelse bør du lave UZDG brachiocephalic arterier. Også, hvis du har forhøjet blodtryk, nære slægtninge har slagtilfælde eller hjerteanfald, bør du starte med en dosis på statiner, som er tildelt en læge efter høring ochnoypolnogo.

    Hej For mig i 25 år, kropshøjde 170, vægt 48 (det er meget komplekst eller svært at skrive eller samle vægt). Maj 16, 2017 efter undergår skjoldbruskkirtel ultralyd, jeg fik følgende resultater: Ehogennost: izoehogennoe parenkym. Ehostruktura: inhomogene grund izoehogennoe knudepunkter med cystisk degenaratsiey i højre lap 12 mm, 2,6 mm. Konklusion: ekko af nodular goiter. Resultat punktsii- overvejende nodular struma kolloid med cystisk degenaritsii manifestation. Analysen af ​​hormoner så lægen har ikke udpeget eller nomineret og behandlet også. Efter et halvt år jeg går gennem ultralyd igen, resultatet er nogenlunde det samme: i pravof izoehogen aktie. knudepunkt, uden aktivt blod. 13mm-8mm-12mm, nodal goiter. Denne gang vendte jeg mig til en anden endokrinolog, og jeg blev foreskrevet en analyse for hormoner. Disse resultater har 15 december 2017 TTG 3,8 (0,27-4,2mMOd / l) 7,58 TPO (op 34MOd / ml) t4svobodnyf 15,77 (12-22pmol / l), prolactin 886 9 (med en hastighed på 60-600 i folikulyarnuyu fase (afleveret i den første Zhen MC). jeg gik til gynækolog med problemet med høj prolaktin, en læge udpeget mig alaktin (gulv 0,25mkg tabletter i 4 uger om ugen). alaktin propyl- og re-bestået analyse af prolactin (resultatet af 158 (normal 109-557), og TSH) som det var tæt på den øvre grænse) (resultatet af 1,82 (normal 0,4-4,0).Bemærk til gynækolog igen og udvidede hun behandling alaktinom yderligere 6 måneder, rådgivet passere igen TTG, da han så dramatisk ændret, og om nødvendigt, for at drikke L- thyroxin) En endokrinolog, der oprindeligt nominerede teste for hormoner, sagde han det modsatte: "Jeg vil ikke råde dig til at drikke alaktin, et hormon, hvorfor er det du bedre prop Tazalok til vedligeholdelse af prolactin i norm og yo-sen for shzh i 3 måneder ". Og jeg har et dilemma, hvad skal jeg gøre, hvem at lytte til? Venligst rådgive

    Врач эндокринолог mama12.ru Svar:
    30. januar 2018 kl. 10:22

    Hej, om nodal goiter har du brug for en årlig kontrol. Mens TTG i normen for behandling ikke er nødvendig. I forbindelse med det øgede niveau af prolaktin må vi fortsætte med at tage allicin. Dette er ikke et hormon, men et lægemiddel, der reducerer hormonets niveau (prolactin). Behandlingsforløbet er mindst tre måneder. For at udelukke problemer med hypofysen, er det bedre at lave en MR i hjernen. Tazalok - et præparat af vegetabilsk oprindelse. Uanset om han vil holde niveauet af prolactin, er det ikke kendt.

    For mig af 57 år vægt på 86 kg drikker jeg l-thyroxin 100 2 2 måneder. I 2017 i november fjernede de helt skjoldbruskkirtlen. Udleveret på hormoner LTG-0,08, og t3-4,6 t4-19,9 ceychas sundhed forværret, kvalme, dårlig søvn, en lille rysten, forstoppelse, feber i kast. Hvad skal jeg gøre? Kan dosen være stor? venter på et svar

    Врач-эндокринолог mama12.ru Svar:
    4. februar 2018 kl 21:31

    Hej, analysen af ​​et blod på TTG viser, at han blev mindre end norm eller sats. Normalt i sådanne tilfælde reduceres dosis af L-thyroxin, men for dette bør du besøge en fuld-time endokrinolog. Hvis du har en skjoldbruskkirtlen fjernet til onkologi, foreskriver endokrinologer altid høje doser af L-thyroxin til forebyggelse af tilbagefald. Derfor anbefaler jeg ikke at eksperimentere alene.

    Maria Svar:
    6. februar 2018 kl. 01:03

    analysen af ​​en biopsi har vist at onkologi er ære for Gud ikke til stede, men på mig som før en operation en stærk sved så det og nu. hvis lægen vil reducere dosen er der en chance for at slippe af med sveden, er det i mig og om vinteren og sommeren endnu værre? Og er det slemt, at blodprøven for TTG viser mindre end normalt?

    MAMA12.ru Svar:
    17. februar, 2018 kl. 10:41

    Hej, sved kan ikke kun skyldes skjoldbruskkirtlenes sygdomme. Men hvis det for dig er TTG, er det mindre end norm eller sats, er det fornuftigt at justere denne parameter først (for at sænke en dosis L-thyroxin). Spørg endokrinologen også om en præ-test for kønshormoner (især testosteron). Gør en gynækologisk ultralyd, kontakt med en neurolog.

    Виктория Svar:
    25. april 2018 kl 21:49

    Hej Jeg har en historie med AIT, subklinisk hypothyroidisme. Anti-TPO er altid øget, T4 er normalt, TSH er forhøjet. Der var ingen klager. Endokrinologen TTG blev observeret op til 10, behandling blev ikke udpeget eller udpeget. Da hun blev gravid, tog hele graviditeten eutiroks 125 mcg, efter at forsendelsen ophørte. Nu er der ingen mulighed for at adressere internt til endokrinologen. Hjælp pozhaljusta. Skarpt begyndte at gå op i vægt, har afleveret analyser: TTG 11, T4 sv 12. Hvor hurtigt er det nødvendigt at begynde at acceptere eutiroks og i hvilken dosering? Min højde er 163, vægten i øjeblikket er 88 kg. Tak

    Врач-эндокринолог mama12.ru Svar:
    29. april 2018 kl. 20:20

    Hej, du har absolut brug for hormonbehandling. For at påbegynde behandlingsomkostninger eller står med 50 eller 75 mkg af en L-thyroxin. Men dette bør gøres under kontrol af endokrinologen. TTG kontrol efter tre måneder.

    Til min pige 1 TTG-2,44 μME / ml (normen er skrevet 0,61-2,2). T4-norm-0,93. Hun har Sind.Dauna. Er det værd at bekymre sig om?

    MAMA12.ru Svar:
    17. februar, 2018 kl. 12:13

    Hej, sådanne situationer kræver kontrol (udnævnes sædvanligvis efter tre måneder til at gøre igen TTG). Hormoner foreskrives sjældent straks. Du bør besøge en heltid endokrinolog for at lægen skal vurdere barnets generelle helbred.

    Velkommen! Spørg, tak, og at efter sidste modtagelse af endokrinologen er jeg helt forvirret. For tre år siden blev jeg diagnosticeret med autoimmun theroiditis, jeg tager L-thyroxin. En læge, der stiller diagnosen, forklarede mig, at TSH niveauet skal være mellem 0,4 og 4. Hver 3-4mesyatsa leje TSH, holdes på 2-3. For en uge siden var i reception med en anden endokrinolog (også, som diagnosticerede ikke kunne få). Lægen, at se min analyse af m lig med 2 (afleveret i af marts), sagde, at det var dårlig analyse, der forklarer, at TSH-analysen bør være omkring 0,1-0,2, og derved øge dosis af L-thyroxin i 1,5raza. Hvad skal jeg gøre, fortæl mig?

    MAMA12.ru Svar:
    18. april 2018 kl. 08:23

    Hej, den anden endokrinolog er ikke helt rigtig, da de viste tal for dem er for små og taler om forekomsten af ​​hyperthyroidisme (for høje niveauer af hormoner). Sådanne tal TTG anbefaler patienter, der har gennemgået skjoldbruskkirurgi i forbindelse med onkologi. Du skal også holde sig til tallene fra 0,4 til 4. Hvis du planlægger en graviditet, så er den ideelle TSH omkring 2,5.

  • Du Må Gerne Pro Hormoner